Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Şubat '10

 
Kategori
Güncel
 

Başbakan neden zaten açılmış bir AVM’yi 5 ay sonra “resmi” olarak açar

Başbakan neden zaten açılmış bir AVM’yi 5 ay sonra “resmi” olarak açar
 

Laz Bakkal Devri Bitmiştir.


Başbakanın “Artık mahalle arası bakkal devri bitti, bakkallar birleşsin” mealindeki ilginç açıklaması hepinizin malumu. Ama benim için bu açıklamayı benim için daha ilginç kılan açıklamanın yapıldığı yer “212” adlı AVM.

Açılışta tamamlanmayan yollar ve otopark Ekim’de tamamlandı. Eylül ayında meşhur sel felaketinde depolarını ve garaj katlarını su bastı. Hatta AVM yapılması için değiştirilen ve daraltılan Ayama deresinin yatağının “sel felaketin” sorumlusu olduğu iddia edildi. Bu iddia de gerçeklik payı olsa gerek 212 AVM’nin önündeki dere yatağı bu sefer yola doğru genişletildi.

Peki ne oldu da Başbakan 5 ay önce açılmış bir AVM’nin “RESMİ” açılışını yaptı?

Ben başbakan olsam, bana 5 ay önce yapılmış bir yerin açılışını yaptırsalar “dalgamı geçiyorsunuz “ derim. Hadi resmi bir bina olsa yine anlayacağım ama AVM özel sektöre ait. Başbakanın ender geldiği bir ilde olsa, e oda değil. Hemen hemen her hafta sonu geldiği İstanbul’da. Hatta başbakan sel sonrası aynı bölgeye gelip” Dere yatağına yapılanı sel alır, dere yatağına yapılan tüm binaları yıkacağız” demişti. 5 ay içinde sanırım bir şeyler değişti ki yıkılacak binalar arasında olması gereken 212 AVM , “RESMİ” açılışı yapılacak statüye geçmiş. Belki de hemen o AVM’nin yanına Karadenizli meşhur ”AĞA “bir müteahhit tarafından yapılan ve residanzdır sebebi . Hele hele o residanz projesi daha önce uçak alçalma alanında olduğu için yükseklik engeline takılıp iptal olmuşken. Bakkal konusuna da bağlamak gerekirse. Bakkal dükkanı rant yaratamaz ama özellikle son 5 yıldır patlayan AVM furyasının imar planların değişmesi için çoğunluğu AKP’li olan belediyelere nasıl bir yarattığı ortadır. Birçok belediye başkanın veya yakının AVM’ler de dükkanları ve çevresinde arazileri olduğu, bunları yok denecek paralarla aldığı dillerde dolaşmaktadır. Aslı olmasa bu söylentiler AVM sahiplerince “falancanın da biz de dükkanı” var diyerek pazarlama unsuru olarak kullanılmaktadır. İşte bunun için bakkal devri AKP gözünde bitmiştir. AVM’lere karşı falan değilim hatta çalışan bir insan olarak alışverişimin ağırlıklı kısmını buralardan yaparım. Ama park olması gerekirken her boş alanın AVM ye çevrilmesi, aynı bölgede birbirlerine 1”er km uzaklıkta iş yapmayan AVM ler ile dolu olmasından şikayetçiyim. Hele hele hafta sonları AVM ye gitmenin bir Türk tarzı “tüketici” yaşam biçimi haline gelmesi beni rahatsız ediyor

 
Toplam blog
: 46
: 780
Kayıt tarihi
: 16.01.07
 
 

Günlük hayatta karşımıza çıkan bir çok olayın bende bıraktığı etkileri sadece söylenerek deği,l yaza..