Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Kasım '11

 
Kategori
Siyaset
 

Başbakan,özgürlüklerin de bir sınırı var...

Başbakan,özgürlüklerin de bir sınırı var...
 

 Türkiye Hırvatistan ile yapılacak olan maça kilitlenmiş, Van depremi sürüyor…

Kamuoyunun merak ettiği bedelli askerlik, vicdani ret konusunda ise haber karmaşası devam ediyor. Asker 35 yaş ve yukarısının bedelli askerlikten yararlanmasını doğru bulurken, siyaset çevreleri bir defaya mahsus 25 yaş ve yukarısı olarak düzenlemenin geçmesi taraftarı.  

 Köşe yazarlarına ayar…  

Bugün Salı. Partilerin grup konuşmaları vardı. Bir ara televizyonda haberleri izlerken Başbakan’ın,”Özgürlüklerinde bir sınırı var!” sözü kulağıma çaldı.   Başbakan KCK operasyonları ile ilgili olarak iktidarı eleştiren köşe/yazar takımına ayar çekiyordu.   İktidar ile liberallerin yaşadıkları balayı biteli çok olmuştu doğrusu. İktidar, istisnasız tüm kaleleri ele geçirmiş vesayetini çoktan ilan etmişti, dolayısıyla liberallere ihtiyaç yoktu.  

 Doğrusunu söylemek gerekirse liberal köşe/yazar takımı Başbakan’ın bu derece sertleşebileceğini hiç beklemiyorlar gibi bir tavır içerisine girince ben şaşırıyorum. Geçelim, ne diyordu Başbakan bugün grupta konuşurken (KCK operasyonlarında ortaya çıktığı iddia edilen paralel devlet örgütlenmesi kast edilerek, destekleyen köşe yazarları önceden Başbakan tarafından eleştirilip/uyarılmıştı!): ”Bazı yazarçizerler bu yapılanmaya verilen destek sebebiyle yaptığım eleştiriden çok rahatsız olmuşlar. Siz bu iktidarı devletin içinde bir devlet yapılanmasını öveceksiniz, alkışlayacaksınız, onu köşelerinizden niçin hükümet niçin devlet çözüm üretmiyor diye bizleri eleştireceksiniz. Biz kalkıp da devletin içinde devlet yapılanmasını ortaya koyarken rahatsız olacaksınız. Kusura bakmayın beyler. İstediğiniz kadar düşünce adamı olun. İstediğiniz kadar medyanın mensubu olun. Özgürlüklerin de bir sınırı vardır. Siz siyasetçiyi eleştirme hakkına sahip olacaksınız. Siyasetçinin sizi eleştirme hakkı olmayacak. 25 kuruşa simit yok artık.”  

BDP’ye…  

“…Diyarbakır'da parlamentoları varmış. Böyle saçmalık olur mu? 780 bin km vatan toprakları üzerinde asla böyle bir yapılanmaya müsade etmeyiz. Nerede bir illegal yapılanma varsa üstüne gideriz”  …

CHP’ye ayar…  

Başbakan, Silivri’de Kurulu mahkemeye; “Silivri toplama kampı” diyen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na  eski CHP üzerinden yüklendi.  

Şu sıralarda TBMM’de İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin hakkında verilen gensoru önergesi görüşülüyor.                        

 
Toplam blog
: 1114
: 827
Kayıt tarihi
: 28.09.06
 
 

Ankara'da yaşar, dünyalı,aynadaki görüntüsüne muhalif, vicdan hesapları yapmaktan yorgun, yaşanıl..