Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Eylül '10

 
Kategori
Haber
 

Başbakana protestoya neden bu kadar çok kızılıyor??

Başbakana protestoya neden bu kadar çok kızılıyor??
 

milliyet.com


Fiba 2010 Dünya Erkekler Basketbol Şampiyonası madalya töreninde başbakanı protesto edenler suçlu takip sistemine(CSI) göre aranıyorlar(1).Protestocuların arasında organize bir bağ olup olmadığı yani bir örgüt yada parti bağı olup olmadığı tesbit edilmeye çalışılacak.Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak protestocuları “seviyesiz ve ahlaksız” olarak tanımlamıştı(2).

Bakan Özak ‘Türkiye yapılanlar yüzünden küçük düştü. Halkı küçük görenler cezasını çekecek. Bu şampiyona zorlukla Türkiye'ye verilmişti. Şimdi Türkiye küçük duruma düştü. Bu anlayışı spor salonlarından çıkarmalıyız. Gerçek Atatürkçülük budur. Yaşanan olaylar milli basketbolcuları da üzdü.’ diyerek protestocu grubun Atatürkçü,laik olduğunu söylemeye çalıştı.

İlk önce böyle bir organizyonda ülkenin değil başbakanının top toplayıcısının bile ihya edilmesi gerekir(bkz.Arda Turan;sevgilisine çay getiren top toplayıcı çocuğa 500 TL bahşiş verdi).Seversiniz sevmezsiniz,oy verirsiniz vermezsiniz,bir dünya şampiyonası madalya töreninde başbakana ‘yuh’çekmek yanlış bir protesto şeklidir.

Olayın diğer yönü bakanın elinde kesin bilgiler olmadan ve gözlemlerine dayanarak işi Atatürkçülüğe,laik kesimi hedef almasıdır.’Daha da ağır konuşabileceğini’ söyleyen sayın bakan “üstünlerin hukukundan hukukun üstünlüğüne geçildiğini,kralların değil kuralların işlediğini,protestocuların referandum sonucunun gördüğünü”ekledi.

Sayın bakan kızgınlığından demokrasilerde protestoların olabileceğini unutmuş görünüyor.Nasıl tribündekiler sevmeselerde başbakanlarını yuhalamamaları gerekiyorsa,yanlış da olsa yapılan protestolara devlet bakanı olan siyasilerde böyle sert tepki vermemelidirler.Benim görüşüm kısaca budur.

Bakan organizasyonun Türkiye’de yapılması için oylama sırasında başbakanın oy verecek ülke başkanlarına bizzat telefon ettiğini ve şampiyonanın ülkemizde yapılmasının da başbakan sayesinde yapıldığını söyledi ki TBF’nin(Türkiye Baskotbol Federasyonu) yıllardır yaptığı başarılı çalışmaları yerle bir etti.Başbakan olimpiyatlar için neden telefon açmıyor ya da açdıysa neden olimpiyatları alamıyoruz bakan beye sormak gerekirdi.

Taş atan çocukların suçlu sayılmaması için özel yasa çıkaran devletimizin ‘yuh çekenlerin’arkasında örgüt ya da bir organizasyon aramasını anlayamıyorum.Apo’nun 20’lik yaş dişinin çıkmasını bile neredeyse bahane ederek olay çıkaranları her gün televizyonlarda izliyoruz.Ülkemizi üç aydır geren bir referandum sürecinin sonunda sandık sonuçlarının gayrı resmî sonuçlarına göre zafer konuşması yapan başbakanın final başlarken maça gelmesi ve madalya töreninde protesto edilebileciğinin de düşünülmesi gerekirdi.Hükümetin Efes Pilsen'in bira markası ile maça çıkmasını engelleyecek yasa çıkarma çabalarını da unutmamak gerekir(sahi ne oldu o yasa?).

‘Hergün gazetelerde çıplak kadın fotoğrafları var. Ama ne yapıyoruz o gazeteleri yine de okuyoruz. Mini etekli, bikinili kadınlarımız da bizim başımızın tacı. Biz, önce çarşafa rozet takıp daha sonra çarşafı ayaklar altına almıyoruz. Bizim için mayolu, çarşaflı ya da başörtülü kadın da birdir’diyerek CHP’ye gönderme yapan bakan, yapılan protestoya kızgınlığını siyasi rakiplerinin üzerine atarak çıkarmaya çalışmış.

Final maçı biletlerinin günler öncesinden tükendiSponsor biletler,davetiyelerle birlikte 15 bin kişilik salonda yapılan ‘yersiz’protestoyu bu kadar çok kızgınlıkla dile getirmesini sayın bakana yakıştıramadım.Bu tip organizasyon finallerine bundan sonra Sultanbeyli’den seyirci getirsinler ,salonda alkıştan kıyamet kopsun.Bunu istermi sayın bakan bilemiyorum.

(1) http://www.milliyet.com.tr/protestoculara-csi-takibi/yasam/haberdetay/18.09.2010/1290572/default.htm

(2) http://www.milliyet.com.tr/bakan-ozak-salondaki-protestoyu-unutmuyor/siyaset/sondakika/16.09.2010/1289738/default.htm

CSI nedir?

“Crime Scene Investigation” kelimelerinin baş harflerinden oluşan CSI, Olay Yeri İnceleme anlamına geliyor. ABD’deki dizide polis dedektifleri, suçluya ulaşmak için gelişmiş teknoloji araçları kullanıyor.

 
Toplam blog
: 242
: 1784
Kayıt tarihi
: 24.06.06
 
 

1970 doğumluyum.Karadenizin bir sahil şehrinden, hayatın güler yüzlü tarafına tutunmak için İstan..