Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Şubat '10

 
Kategori
Siyaset
 

Başbakana Sesleniş

Başbakana Sesleniş
 

Sesleniş


Başbakanlık makamında oturan sayın Yurttaş Recep Tayyip Erdoğan,

Siz bir seçilmiş bir parti liderisiniz. Üstelik İktidardasınız ve Cumhuriyetimiz'in başbakanısınız. Açık açık söyleyim benim Başbakanım değilsiniz; Çünkü ben bir Türk olarak at'ın sırtından attığı yarenlere ocak ehliyeti vermem. At'ın sırtından herkes düşebilir ama ehil yiğitler düşmez çünkü ocak başı olmak için dizginler sıkı sıkı tutulmalı, eğere saglam oturmalı. Bunlar olmazsa sadece ocakbaşı değil tüm ocak ocak zarar görür. Ayrıca zamanında dizinin dibine oturduğun, çok saydığın dogmatik inançlı kişilere önem verdiğin için seni Cumhuriyete ehil görmem. Cumhuriyetimiz demokrasi üzeri kurulduğundan seni seçenlerin kararına saygı duyarız. Lakin hatırlatmakda yarar görürüm ki Cumhuriyetimizin demokrasi sınırı Laiklikdir.

Yani Demokrasi adı altında İslamiyet veya herhangi başka bir inanış devlete hakim olamaz. Bunun böyle kalması için Yargı ve kolluk kuvvetlere görev verilmiştir. Bu kuvvetlere Cumhuriyetin Laiklik ilkesini hem zihnen hem gönlen benimseyenler alınır. Devlet bu kurumlardır. Siz bu iki kurumu yıprandırarak sizin sadece kendi aile ocağından başka bir ocak yönetemeyecek ehilde olduğunuz düşüncemi pekiştirdiniz. Partileri ancak TBMM nin kapatabileceği düşüncesi mantık'la bağdaşmıyor. Yürütme kendini nasıl objektif yargılayacak sorarım size. Siz geçmişte kapanılan partilerde bulundunuz ve o zaman dediniz mi ''evet, biz laiklık karşıtı bir odak haline geldik, kapanmamız gerek'' diye. Kargalar bile güler bu mantığa.

Askere ve yargıya yapılan yıpratma soruşturmaları on yıl sürse bile bir gün aklanacaklar. Suçları sabitleşmemiş, soruşturma aşamasındaki askerleri refarans göstererek Askeri personeli bir Devlet başı olarak neden harcıyorsun? Üstelik kendi inancına da ters düşüyorsun. Hemen hüküm vermekle O insanların günahlarını alabilirsin İslamiyet'de.

Avrupa oradaki Türklere Türkçe dersleri kaldırmışken sizden Türkiyede ki etniklere kendi dillerlnde eğitim vermenizi neden istiyor?! Siz Avrupa'ya TSK dan daha çok güveniyorsunuz ve bu düşünce ileride size pahalıya patlayabilir. Yeni bir Vahdettin olabilirsiniz. Bu tehdit değil bir ikazdır. Cumhuriyeti ve onun prensiplerini hem zihnen hemde gönlen sevdiğinize inanmakta zorlanıyorum ve Vatan için bu düşüncelerimin yanlış olduğunu temenni ediyorum.

Saygılarla

Yurttaş Süleyman Akyürek

 
Toplam blog
: 82
: 437
Kayıt tarihi
: 11.08.09
 
 

İlgi alanlarım muzik. İlk kez Milliyet Blog'da yazı yazmayı deniyorum, daha doğrusu düşüncelerimi..