Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Sonsuzluk (Osman Özeker)

http://blog.milliyet.com.tr/yasev

24 Nisan '14

 
Kategori
Siyaset
 

Başbakandan Ermeni torunlarına taziye

Başbakandan Ermeni torunlarına taziye
 

Başbakan Erdoğan Kurucu Meclisin Ankara’da 23 Nisan 1920 de toplandığı ve Anadolunun işgaline baş kaldırdığı bir günde hiç de yeri ve zamanı yokken 1915 Tehcir olaylarından dolayı Ermeni torunlarına “taziyelerini” bildirmesi Türkiye gündemine bomba gibi düşmüş, milli vicdanlarda şaşkınlık ve öfke yaratmıştır.
Başbakan Erdoğan yayınladığı “taziye” mesajında;

“Kadim ve eşsiz bir coğrafyanın benzer gelenek ve göreneklere sahip halklarının, geçmişlerini olgunlukla konuşabileceklerine, kayıplarını kendilerine yakışır yöntemlerle ve birlikte anacaklarına dair umut ve inançla 20.yüzyılın başındaki koşullarda hayatlarını kaybeden Ermenilerin  huzur içinde yatmalarını diliyor, torunlarına taziyelerimizi iletiyoruz.”

Yıllardır Ermeni Lobileri, Ermeni Diasporaları 1915 yılında zorunlu olarak yaşanan “Tehcir” nedeniyle Türkiye’den toprakta dahil olmak üzere talepte bulunurken;
Ermeni Asala Terör örgütü tarafından onlarca diplomatımız katledilmişken;
Halen Anayasalarında Doğu Anadolunun bir kısmını kendi toprakları olarak kabul etmiş ve direnirken;

1915 olaylarınının “soykırım”olarak kabul edilmesini isterken, bu çabalarında da yer yer başarılı olmuş, güçlü lobileri sayesinde birçok ülkeye “soykırımı” kabul ettirmişken;

Türkiyeyi yöneten iktidarların yıllardır “Ermeni soykırımı” yapılmadığının mücadelesini verirken;

Sayın Başbakanımızın 1915 olaylarıyla ilgili Ermeni torunlarına “başsağlığı” dilemesi gerçekten düşündürücüdür.

Başbakanın “taziye” mesajında ifade ettiği “ateş düştüğü yeri yakar” sözü bu kez TC başbakanının bu sözleriyle Türk milletinin yüreğine  ateş düşürülmüş ve milletin yüreğini derinden yanmıştır.

Başbakan Erdoğan’a buradan sormak lazımdır:

Birinci Dünya Savaşının en yoğun olduğu dönemlerde İstanbul başta olmak üzere Anadolunun bir çok yöresinde, özellikle de Doğu anadoluda gemi azıya alan Ermeni Çetelerinin haince düzenledikleri katliamlarda hayatlarını kaybeden, toplu mezarlara gömülen binlerce Anadolu insanından da Ermenistan Başbakının “taziyede “bulunmasını neden istememiştir.

Ermeni Asala Örgütü tarafından katledilen onlarca diplomatımız için onlarında taziyede bulunmasını niçin istememiştir.

Azebaycanın birçok bölgesini işgal eden, binlerce Azeri Türkünü katleden Ermenistan Hükümetinden Başbakanımız “İşgal ettikleri topraklardan çekilmelerini ve Azeri halkına uyguladıkları “soykırımı” da tanımalarını neden istememiştir.

Ermenistanın “soy kırım iddialarına” karşılık yıllardır Türk hükümetleri Ermenistan’a ve tüm dünyaya, “Gelin Osmanlı arşivlerini açalım,  tarihi gerçekleri ortaya çıkaralım” taleplerine neden cevap verilmediğini sayın Başbakanımız bu “Taziye” dileklerinde neden taleb etmemiştir.

Başbakanımızın “taziye” mesajına en net ve açık cevabı MHP Genel Başkanı Bahçeli vermiş,yaptığı yazılı açıklamasında;

“Dönemin şartları gereğince oldukca tutarlı ve hatta zorunlu olan tehcir kararının, 99 yıl sonra Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlığı görevini yürüten bir zat tarafından gayri insani bulunması kesinlikle gayri milliliktir, Başbakanın tarihten husumet çıkarmakta üstüne yoktur” sözlerini dile getirerek başbakanı “gayri milli” olmakla suçlamıştır.

Başbakanın bu açıklamaları başta Ermeni lobilerine ve Türk düşmanlarına cesaret vermekte, “Türklerin artık köşeye sıkıştığı” imajı yaratmaktadır.

Türk diplomasi hayatında ender rastlanan bir olaya imza atanlar yarın bu vebalin altından nasıl kalkacaklar, Ermeniler tarafından katledilen binlerce insanımızın bugün halen anadolu topraklarında yaşayan torunlarının yüzlerine nasıl bakacaklar.
Osman Özeker (Sonsuzluk)  24.04.2014

 
Toplam blog
: 287
: 3107
Kayıt tarihi
: 11.07.08
 
 

1949 Konya Ereğli doğumlu olup, halen İzmir'de oturmaktayım. A.Ü. Eğitim Fakûltesi mezunuyum  Ata..