Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Aralık '07

 
Kategori
Haber
 

Başbakanımız, türban konusunda taraf olamaz !

Başbakanımız, türban konusunda taraf olamaz !
 

Basınımızda, Kozan ve Rize'de yaşanan olaylar detaylı şekilde yer aldı.

Rize'de bir öğrenci, okul müdürünün de uyarısıyla kazandığı ödülü almak için, türbanını çıkardı ve ödülünü aldı.

Bu gayet normal olan ve yasalarımıza, yönetmeliğimize uyan bir davranış. Sayın Başbakanımızın hoşuna gitmemiş olmalı ki, basınımıza akseden duruma göre, Başbakanımız, ülkemizin onca yoğun işleri arasında kızımızın babasını arayarak, konuyla bizzat ilgileneceğini belirtmiştir.

Görünen o ki başbakanımız, türbanın tam bir savunucusu durumuna gelmiştir. Bu durum da Başbakanımız taraf tutuyor. Zaten anket sonuçlarına göre, AKP iktidarı döneminde türban takanların oranında hızlı bir artış olduğu tesbit edilmiştir.

Sayın Başbakanımızın türbana taraf olma davranışları karşısında, mülki amirler, okul müdürleri, yargı organlarının durumlarını, doğrusu çok merak ediyorum.Yasalar, yönetmelikler nasıl uygulanacak.

Başbakanımızın bu durumu bu kadar önemsemesi, bizzat ilgilenmesi, toplumumuzda, türbana olan ilgiyi artırabilir. Kendisini baskı altında hissedenler, siyasi çıkar sağlamak isteyenler de türban takabilirler. Bu durum ülkemizde ikilik yaratır. İkiliklerden de yeni çatışmalar, gruplaşmalar çıkabilir.

Ülkemizde bazı değişimlerin, izlerini görebiliyoruz. Uçak kazasında kaybettiğimiz insanlarımızın tabutlarının önüne konan fotoğraflar ve cenaze namazına katılanların yakalarına taktıkları resim rozetler , cenaze namazını kıldıran imamlar tarfından toplattırılıyor. Bu şimdiye kadar karşılaştığımız bir durum değildi.

Doğrusu ülkem adına bir tedirginlik duyuyorum. Türban eşittir, özgürlük anlayışı adıyla, ortaçağın karanlıklarına doğru yol alıyoruz.

Televizyonların sabah programları, falcılardan, cinci hocalardan, medyumlardan, şarlatanlardan geçilmiyor.

Biz İran, Afganistan, Malezya olmayız diyenlerdendim! Ama son yıllarda sadece sokaklardaki gözlemlerim, medyadaki değişimler, politik değişimler, farklılaşımlar, bize çizilen ılımlı islam elbisesi korkularımı ve kaygılarımı artırdı.

Laiklik, bu ülkenin sigortasıdır. Sigortamız atmasın, karanlıkta kalmayalım.

Başbakanımız da, türban konusunda taraf olmasın, türbanı özendirecek davranışlarda bulunmasın.

Fotoğraf : Milliyet

 
Toplam blog
: 1410
: 1053
Kayıt tarihi
: 04.11.06
 
 

Emekli öğretmenim ve  emeklemeye devam ediyorum.  Emeklilik yaşamın sonu değil, yaşama yeni amaçl..