Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Mayıs '14

 
Kategori
Siyaset
 

Başbakanın Danıştay Törenini Terk Etmesi

 
Sayın başbakanımız liseli ergenler gibi yemin ederim. Kendi dogrulari ile uyuşmayan hicbir seye tahammulu yok. Demokrasiye tam olarak inanci olsa zaten, katilmasa da baskalarinin dusuncelerine ve sozlerine saygi gosterir, tahammul eder. Ancak bu vasiflari bizim basbakanimizda aramak cok mantikli bir hareket degil.
 
Dun danistay’in 146. kurulus yildonumu sebebi ile duzenlenen toreni de terk etti kendisi.
 
Peki neden?
 
Cunku Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu konusmasinda biraz sitem etmisti hukumete ve Van’da deprem sebebi ile hala gecici yerlerde kalan insanlarin durumundan bahsetm$ti. 
 
E peki Feyzioglu ne dedi de basbakan boyle kuplere binip bir suru laf soyleyerek salonu terk etti? Bak soyledikleri de $unlar. Eger iclerinde yalan varsa sen de okumayi birakabilirsin aslinda;
 
-----------------------------spoiler----------------------------:
 
’’zat-ı alinize ve buradaki muhterem heyete iletmek üzere, üzerimde bir selam borcu var. van’da konteyner kentte yaşamaya devam eden kiracıların selamı. türkiye cumhuriyeti sosyal bir hukuk devletidir. sosyal devlet, yurttaşın barınma ihtiyacını gidermek zorundadır. deprem, kiracı-mal sahibi ayrımı yapmadan binaları yıkıp insanlarımızı öldürmüş, deprem konutları ise öncelikli olarak mal sahiplerine ve yalnızca bir kısım kiracıya ise kurayla tahsis edilmiştir. türkiye cumhuriyeti bu insanlarımızın mağduriyetini giderebilecek kudrete kuşkusuz sahiptir. basit bir yönetmelik değişikliğiyle bile çözüm bulunabileceğini düşündüğümüz bu sorunun kısa sürede giderilmesini dileyerek bu selamı sizlere iletiyorum"
 
-----------------------------spoiler----------------------------
 
Bu sozlerden sonra basbakan bi celallendi bir atarlandi of ki ne of. "Van hakkinda soylediklerin bastan sonra yalan" dedi barolar birligi baskanina, yetinmedi "boyle edepsizlik olmaz ki" dedi. Daha da bir suru sey saydi aslinda. Ustelik tum bunlari hemen yanibasinda oturan Turkiye Cumhuriyeti Cumhurba$kani Abdullah Gül’ün onunde yapti ve salonu terk etti.
 
Peki diger devlet erkani ne yapti?
 
Abdullah Gul her ne kadar basbakani sakinlestirmeye calistiysa da olmadi ve salonu terk eden basbakanin pesinden cumhurba$kani dahil tum devlet erkani salondan ayrildi. Bu durum da en az basbakanin yaptiklari gibi kabul gorebilecek bir durum degil. Basbakan kendi kendine atarlandi cekti gitti, koskoca cumhurba$kani neden pesine takilip gidiyor? Bari sen otur yerinde ki durumu toparla. 
 
Ama yok.
 
Cumhurbaskani da takildi basbakanin pesine cekti gitti. Aklima Necdet Sezer geliyor bu ve benzeri durumlarda. Sezer zamaninda boyle bir atarlanma olabilir miydi, olsaydi Sezer basbakanin pesine takilir gider miydi yoksa farkli bir tutum mu sergilerdi onu da senin hayal gucune birakiyorum sevgili okur.
 
 
Toplam blog
: 2
: 106
Kayıt tarihi
: 12.05.14
 
 

Bilgi Sözlük kurucusu, yöneticisi. http://www.bilgisozluk.com ..