Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Eylül '09

 
Kategori
Güncel
 

Başbuğ'un açılımı...

Başbuğ'un açılımı...
 

Org. İlker Başbuğ


Genelkurmay Başkanı Org. İlker Başbuğ bayramın ikinci günü ziyaret ettiği Mardin/Nusaybin Sınırtepe hudut karakolunda yaptığı konuşmada “<ı>Bölgedeki ağalardan yıllarca çeken insanlarımızın siyaset ağalarından, terör ağalarından kurtarılması hepimize düşen bir görevdir” dedi ya... “<ı>Estağfurullah!” diyen yok da o ağaların kim olduğuna dair rivayet muhtelif.

Bölge insanının yıllarca “<ı>çektiği” ağaların o insanların “<ı>sahibi” olduğu, bölge insanının üzerinde çalıştığı toprak ve yaşadığı köyle birlikte alınıp satıldığı, oyunu ağanın “<ı>Ver” dediği partiye verdiği meçhul ve de inkâr edilen bir şey değil. O yüzden o ağaların kim olduğunu görmek için, son seçimde hangi partiye oy verdirdiklerine bakmak yeterli. Bölgede AKP ve DTP dışında siyasal bir parti varlık gösteremediğine göre, hangisinin oy tabanı siyaset ağalarının, hangisininki terör ağalarının güdümünde varın siz karar verin.

Asıl önemlisi; Başbuğ’un konuşmasının sonunda bir alıntı yaptığı Kinyas Kartal’ın Başbuğ’un dile getirdiği gerçek konusunda referans açısından nasıl isabetli bir seçim olduğu! Başbuğ şu sözlerini anmış Kartal’ın: “<ı>Ayrılık tohumu giren tarladan nifak ve nefret çıkar. Evvela bu milletin evlatları kaderlerinin ortak olduğunu öğrenmelidir. Birbirimizi yeteri kadar seversek, başka sevgiye muhtaç olmayız” Oysa Kinyas Kartal’ın Osman Şahin’e söylediği çok daha önemli bir şey var. Hani Başbuğ bölgede iki önemli sorundan birinin <ı>“Eğitim” olduğunu söylüyor ya...

Osman Şahin’e göre şöyle diyor Köy ve Toprak ağası Kinyas Kartal “<ı>Köy Enstitüleri kesinlikle komünist bir uygulama değildir. Doğu’da en yüksek öğrenimli benim. Köy Enstitüleri bizim devlet üzerindeki gücümüzü kaldırmaya yönelikti. İçimize sindiremedik. Benim Van yöresinde ikiyüzellisekiz köyüm var. Bunlar devletten çok bana bağlıdırlar. Köylere Köy Enstitülü öğretmenler gidince benim gücümden başka güç olduğunu öğrendiler. Demokrat Parti ile pazarlığa giriştik ve kapattık.

“<ı>Ağalardan kurtulmak için hepimize görev düşüyor” diyen Başbuğ’un referansı Ağa işte böyle itiraf ediyor o bölgede eğitimin niçin sorun olduğunu. Nasıl ironi ama!

 
Toplam blog
: 195
: 688
Kayıt tarihi
: 04.10.07
 
 

Dünyanın internet sayesinde küçüldüğü günümüzde büyüyen sorunlara ilişkin duygu ve düşüncelerimi pay..