Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Nisan '18

 
Kategori
Siyaset
 

Başbuğ

Başbuğ
 

Türk dünyasının bilge lideri kıymetli,rahmetli başbuğ Alparslan TÜRKEŞ'in vefatının üzerinden bugün tam yirmi bir yıl geçti. Devletine,milletine olan sadakati ve hoşgörüsü bugün bile ona olan sevginin,muhabbetin azalmamasında ki en büyük etmendir. Başbuğ ocakta yetiştirdiği herkesin babası,ağabeyi,dostu,kardeşi gibiydi. Onun için en mukaddes dava şüphesiz TÜRK-İSLAM davasıydı.Rahmetlik başbuğ,'Tanrı Dağı kadar türk Hira Dağı kadar müslümanız.'derken bu mukaddes davanın önemini açıkça dile getirmiştir. Ayrıca diğer bir konuşmasında,'Türklük bedenimiz İslamiyet ruhumuzdur,ruhsuz beden ceset gibidir.'sözüyle davaya olan inanıcını ve evlatlarının nasıl bir davanın neferleri olduğunu yinelemiştir.

O; şanlı, şerefli, mukaddes Türk milletinin gençlerine çok önem vermiştir. Çünkü;

Bu gaye,bu dava,bu fikir Türk milletinin toprakları üzerinde gençlikle payidar kalacaktır ve gençlere söylediği, 'Hepiniz birer Türk Bayrağı'sınız. Bayrağı lekelemeyin, kirletmeyin yere düşürmeyin.'sözü bizler için apaçık bir mesajdır.

Başbuğ çeşitli ceremelerle,zorluklarla kurduğu partisini ve bugün kabri başında onu ziyaret eden evlatlarını gördükçe mutlu olacaktır.Gözünün arkada kalmaması için gençlikte elinden geleni yapmalıdır.Yukarıda söylediği sözle;din,mezhep,ırk,millet ayırmadan Ay Yıldız'ın gölgesinde yaşayan tüm gençlere seslenmiştir.Bu mukaddes davanın ilerleyip payidar kalması için tüm gençliğimiz el ele tutuşup bir bütün etrafında toplanması kaçınılmazdır.

Başbuğun ölüm yıldönümü gerekçesiye ele aldığım yazıma;yine şu sözleri ile son vermek istiyorum: 'Türk Töresinin bir şartı da yüksek vazife duygusudur.Vazifeyi her ne pahasına olursa olsun yapmaktır. Diğer bir şart, toplum uğrunda her çeşit fedakârlığı yapmaktır. Millete hizmet yolunda şahsi menfaatlerden, şahsi zevklerden feragattir. Vazgeçmektir. Kişiler kendilerini millet için feda ederler. Türk Milleti'nin büyüklüğü böyle yükselecektir. Onu sizler yaşatacak, sizler yükselteceksiniz. Türk Töresinin en önemli bir gereği de sır saklamaktır. Sır saklamak...'

Bir şeyler düşünürebilmek dileği ile,esenlikler...
 

 
Toplam blog
: 6
: 77
Kayıt tarihi
: 25.10.17
 
 

Hazer kıl kırma kalbi, kimsenin canını incitme. Şiir yazar. Politika-siyaset sever. Söyleşi ter..