Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Haziran '10

 
Kategori
Siyaset
 

Başımızda devlet var mı?

Başımızda devlet var mı?
 

Apo, yargılanmadı mı? Yargılandı. Hüküm giymedi mi? Giydi. Hakkında devam eden başka mahkeme var mı? Yok. Peki, neden canı isteyince avukatları ile görüşebiliyor? 0key, tavla partileri düzenleyebiliyor? Nasıl oluyor da, çetesini buradan yönetebiliyor. Başbakanımız, nasıl oluyor da, bu duruma göz yumarken, muhalefeti PKK nın yanında gösteriyor. Nasıl oluyor da, muhalefeti düşman ilan eden Başbakan, asıl düşmanlarımızın başını, törenle karşılayıp, ayağının altına kırmızı halılar seriyor.

Barzani, ayağına bulaşmış, şehitlerimizin kanı ile, kırmızı halıda yürüyüp, makama, nasıl girebiliyor? Giderken de, teşhisini koyuyor. “Bu işi silah ile çözemezsiniz.” Ne ile çözeceğiz Ağam? Kimi muhatap alacağız, adını ne koyacağız? Bu, Kuzey Irak dediğimiz bölge, Irak hükümeti tarafından, Kürtlere, YURT OLARAK VERİLDİ Mİ? Verildiyse, bunun, resmen açıklanması gerekmez mi? Verilmediyse de, bunun da açıklanması gerekmiyor mu?

PKK, Kuzey Irak da yuvalanıp, oradan sızıp, eylemlerini yapıyor ise, uluslar arası ilişkilerde, bu durum savaş nedeni sayılmıyor mu? Yapacağımız şey, bu bölge, Kürtlere ait ise, Kürtlere, Irak hükümetine ait ise, Irak hükümetine, hiç vakit kaybetmeden, savaş ilan etmek değil mi? İçeride de, PKK lı teröristlerin yuvalandığı şehirlerde, sıkı yönetim ilan etmeli. Evler, tek tek aranıp, eşkıyadan temizlenmeli, yataklık yapanlarda, terör suçundan yargılanmalıdır. Savaş halinde, bu gibi durumların yaşanması kaçınılmazdır.

Sayın Başbakan, referandum merakınız devam ediyor ise, gelin bu konuyu referanduma götürelim. Kürtler ile, top yekün savaşa, evet mi, hayır mı? Ülkemizde yaşayan, kardeşlerimiz dediğimiz Kürt vatandaşlarımızın hepsi, PKK yanlısı mı? Mecliste bulunan, Kürt milletvekillerimiz, PKK yanlısı mı? Ülkemizde iş yapan, kazandıkları ile holdingler kuran, zenginler sınıfına giren, ünlü, Kürt kökenli iş adamlarımız, PKK yanlısı mı? Öyle veya değil. Bu kesim, tavrını ortaya koyup, tepkisini belirtmelidir. Hükümet, APO nun, mahkumiyet şartlarını yeniden belirlemeli, avukat görüşmelerini ve hısım akraba görüşmelerini, gözden geçirmelidir. İnsanlar, başımızda bir devletin olduğunu görüp, güvenmelidir. Nasıl oluyor da, PKK bekçisiz köy gibi girip, her gün askerlerimizi şehit edebiliyor. Bunun sorumlusu, hükümet ise, bu hükümet, neden hala iş başında? Bu hesabı kim verecek, bu da bilinmelidir. Hükümet, bu beceriksizliğini, açılıma, saçılıma, muhalefete, anayasa değişikliğine, ihale edip, işin içinden sıyrılamaz. Bunu kimse yemez. Hükümet yetkilileri, kendilerini test etmek istiyorlar ise, Şehitlerimizin cenaze törenlerine katılsınlar.
 
Toplam blog
: 820
: 326
Kayıt tarihi
: 02.10.08
 
 

Nerede, nasıl, ne zaman, umursamıyorum. Bir şekilde dünyadayım, yaşıyorum. Hayatı seviyorum. Tanr..