Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Ağustos '08

 
Kategori
Basın Yayın / Medya
 

Basın ne demek istiyor...!

Basın ne demek istiyor...!
 

"BURSA’da hamal 43 yaşındaki kişi, yasak ilişki yaşadıklarından şüphelenen eşi ile cep telefonunda tartışan sevgilisini yüzleştirince sonu cinayetle sonuçlandı."

Yukarıdaki cümle Türkiye' nin en büyük gazetelerinden birinin internet servisinden alındı. Bu bir haberin başlığı. İlk okuduğunuzda ne anlatılmak istendiği hakkında en ufak bir bilgi sahibi olmanız mümkün olmuyor. Zaten ilk okurken bile ters giden birşey olduğunu anlamanız zaman almıyor.

"BURSA’da hamal 43 yaşındaki Bedrettin Dinç, karısı ve sevgilisini yüzleştirmeye kalkınca elini kana buladı."

Bu da aynı haberin başka bir gazetenin internet servisindeki sunuş biçimi. Diğerine göre daha anlaşılır olduğu su götürmez.

Benim anlamadığım bu yazıyı yazan kişi yazdıklarını daha sonra okumuyor mu veya bunları kontrol eden birileri yok mu? İşi yazmak olan ve buradan para kazanan kişilerin daha az cümleyle daha çok şey anlatan kişiler olması gerekmez mi. Öyle ya herşeyde olduğu gibi burada zaman nakittir. Okuyucu sizi ilk okuduğunda hemen anlamalı ve yazdıklarınızı birkaç defa okumak zorunda kalmamalı.

Hani derler ya:

"Aynası iştir kişinin, lafa bakılmaz..!"

Burada da bu kural aynen geçerli. Bu tür devrik, karmaşık, kendini ifade etmekte zorlanan cümlelerin havada uçuştuğu bir içeriği yanına koyan gazete ancak kendini kandırıyor olabilir. Büyüklük sadece satış rakamlarıyla ve "tık" lanma sayılarıyla olmaz. Bütünlük arzeder ve en küçük detayda bile kendini gösterir. Türkçe' ye saygılı olma ve doğru ifade biçimi her ne kadar detay olmasa bile.

Saygılarımla.
 
Toplam blog
: 410
: 3283
Kayıt tarihi
: 13.04.06
 
 

Bilgisayar, elektronik, internet alanındaki son gelişmeler. Tüketici elektroniğindeki trendler. Otom..