Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Mayıs '12

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Basın özgürlüğüne askeri diktatörlük örneği

Basın özgürlüğüne askeri diktatörlük örneği
 

Ordu CHP Milletvekili İdris Yıldız 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü dolayısıyla basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya gelerek çarpıcı açıklamalarda bulundu. Yıldız basın özgürlüğü düşünce özgürlüğüdür fakat bizim ülkemizde yazmadığın kadar özgürsün diyerek gazetecilere yönelik “Askeri Diktatörlükten” beri görülmemiş tutuklama dalgası başladığına dikkat çekti

Cumhuriyet Halk Partisi Ordu Milletvekili İdris Yıldız basın mensuplarına yaptığı açıklamalarda, ülkemizde basın özgürlüğü kavramı oldukça kısıtlı olup Türkiye’nin dünya basın özgürlüğünde ki sıralaması her geçen yıl düşmektedir diyerek bu düşüşün nedeni olarak da gazetecileri hedef alan davalar, hapis cezaları ve mahkeme hükümlerinde ki şiddetli artış olduğuna parmak bastı.

Demokrasilerde, yasama, yürütme ve yargı kuvvetlerinin karşısında onları gözetleyen ve kamu adına denetleyen 4.güç olarak basının olmazsa olmaz bir konumda olduğuna değinen Yıldız bu görevin kutsal olduğunu ama maalesef Türkiye’de basın özgürlüğünün sadece varlığından söz edilebildiğini belirtti.

Gazetecilere Yönelik Askeri Diktatörlük…

2008,2009,2010 ve 2011 yılları arasında ki Basın Özgürlüğü Endeksi Raporunu gösteren Yıldız 179 ülke arasında 2008 yılında 102.sıradayken 2009 yılında 122, 2010 yılında 138 ve 2011 yılında da 148.sıraya kadar gerilediklerini söyleyerek; “2011/2012 Raporuna göre kendisini bölgesel bir model olarak tasvir ettiği bir dönemde 184.sıradaki Türkiye; sıralamada geçen seneye göre 10 basamak birden düşerek büyük gerileme yaşadı. Vaad ettiği reformlarla hiç alakası olmayan bir gidişatla, yargı sistemi gazetecilere yönelik “Askeri Diktatörlükten” beri eşi benzeri görülmemiş biçimde tutuklama dalgası başladı” açıklamalarında bulunarak listenin son 10 sırasında İran, Çin, Burma, Ruanda ve Suriye ülkelerinin yer aldığına dikkat çekti.

Konuşmalarının son bölümünde İdris Yıldız, 21.yüzyılda önemi yadsınamaz bir güç olan basının; bağımsız, özgür, tarafsız çizgiyi benimseyen bir görev anlayışına sahip olmasını ümit ettiğini ve 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Gününü kutladığını söyledi.  Efecan Yılmaz

 
Toplam blog
: 59
: 324
Kayıt tarihi
: 19.04.12
 
 

Çocukluğumdan itibaren sadece izlemeyle yetindiğim haberlerin artık içerisinde bir birey olarak d..