Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Şubat '17

 
Kategori
İnançlar
 

Başını kapatmadığın sürece kapalı sayılmıyorsun; madem öyle sadece başımızı kapatalım

Başını kapatmadığın sürece kapalı sayılmıyorsun; madem öyle sadece başımızı kapatalım
 

Bu tür yazılarımızı insanlar hassasiyetlerine yönelik sanabilirler… Öyle değil… Gariplikler, çelişkiler, şöyle olsa daha iyi olurdu temennileri…

İnsanlar kapanmasınlar denilemez, bu bir dini emirdir; en azından kapananlar öyle algılıyorlar.

Ancak örtünme kavramında, kapanmanın şeklinde insana tuhaf gelen durumlar var.

Malum, örtünme kadınlar için; kadın vücudu mahrem. Fakat görünen o ki vücudun kapanması/örtünmesi o kadar önemli değil. Kapanma deyince akla direk başörtüsü yanı simgesel adıyla türban geliyor.

Örtünme konusunda öyle bir durum yaratılmış ki, dikkatimizi çektiği için zaten bu yazıyı yazdık; vücudunu tırnağının ucu görünmeyecek şekilde örtsen bile başın kapalı değilse kapalı/tesettürlü sayılmıyorsun. “Başını da kapatırsan tamam” bile denmiyor. Sanki vücudunu örtmüşsün önemli değil, illa başını örteceksin.

İnsanın “Madem öyle sadece başımızı örtelim” diyesi geliyor. Allah’ın emri nasıl bu kadar bir tutam saça indirgenir? Bunun sonucu olarak da kafasına bir türban bağlayan tesettürlü oluyor.

Böyle bir anlayış olmaz ki… Başı kapalı herkesi dinin bütün gereklerini yerine getiriyor sanıyoruz. Sadece başına bir bez bağlayarak Müslüman oluyor.

Vücudun kapanması nasıl önemli olmaz, kadın sadece bir tutam saçtan mı ibaret? Asıl kapanması/örtünmesi gereken vücut değil mi? Niye bu kadar kadının başına yoğunlaşılıyor? Ne var kadının başında? Bir mümin kadın gibi giyindim ben; başımı örtmeyince açık giyinen kadınlardan farkım olmuyormuş. Böyle şey olur mu ya!

Onun için işte başörtüsüne siyasi simge deniliyor. Çünkü insanlara kapanma amaçlı gibi gelmiyor. Niye elbiseyi konuşmuyorsunuz? Niye hep sadece başörtüsünü konuşuyorsunuz? Allah sadece başınızı mı örtün dedi? 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..