Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Şubat '13

 
Kategori
TV Programları
 

Başınıza Hazal ‘’Kaya’’ düşecek

Başınıza Hazal ‘’Kaya’’ düşecek
 

Güzelliği kadar yeteneği de tartışılamaz


Dünya güzeli bir genç oyuncu Hazal Kaya! Ama güzellik bir tarafa oyunculuğu da tartışma götürmüyor. Pırıl, pırıl bir genç kız Hazal Kaya. Hem güzel, hem yetenekli olunca da bazen insanlar bu durumu hazmedemiyor.

1 Ekim 1990'da Gaziantep'te doğan Hazal Kaya liseyi İstanbul İtalyan Lisesinde okumuştur. Bilgi Üniversitesi Sahne Ve Gösteri Sanatları Yönetimi, Performans bölümüne 2009 yılında girmiştir. 2006 yılında Acemi Cadı dizisinde 46. bölümde konuk oyuncu olarak yer almıştır. Son Yaz Balkanlar ile ekrana son nokta koydu. Sebebi de kendisi değildi. Dizi iyi rating almadığı gerekçesiyle yayından kaldırıldı. Olabilir ilk Hazal Kaya’nın oynadığı dizi kaldırılmadı. Biz nice büyük starlar gördük ki 4-5 bölümde der-top edilip, rafa kalktı. Demek ki olabiliyor böyle şeyler ve bence de başarısızlık değil. Oyuncunun rol kabiliyetinden bir şey eksilmiyor.

Hazal Kaya, bu sezon dizilerde yer almayı düşünmediğini ve eğitim için Amerika'ya gideceğini açıklamıştı. Ama tabi yine de ne olacağı belli olmaz. Çünkü bu sektörde ne zaman ne olacağı pek belli olmuyor, aklına takan yapımcı oyuncunun ağzından girip burnundan çıkıp tekrar ekrana getiriyor. Bakalım kısmet!

Bu arada anlamadığım şeylerden biri de Ayşegül Çidamlı, her fırsatta Hazal Kaya'nın aleyhinde konuşuyor. Hanımefendinin söylediklerine kimse inanmadı. Konuyu hatırlamak ve hatırlatmak istemiyorum bile! Ayşegül Çidamlı, genç oyuncuyu karalamaya çalıştıkça milyonların anti-patisini çekiyor. Yoksa Ayşegül hanımefendinin kızgınlığı Hazal Kaya’nın aldığı paranın 20 de 1 ini almaktan mıdır? Ne dersiniz?

Oysa herkes çok iyi biliyor ki Hazal Kaya aldığı o parayı son kuruşuna kadar hak ediyordu ve izleyenlerin de farklı düşündüğünü sanmıyorum. ‘’Hazal’sız da kotarırız bu işi!’’ diyenler de ‘’Emir’in Yolu’’nun başarısızlığı ile de cevaplarını buldular. 2006 dan beri hedefini belirleyip, çalıştı. Yeteneğine ihanet etmedi ve genç yaşına rağmen zirveye adını taşıdı Hazal Kaya. Son zamanlarda Hazal Kaya’ya bu kadar yüklenilmesi kafamı oldukça kurcaladı. Yıldızlığının tepe noktasına ‘’Adını Feriha Koydum’’ ile yerleşen Hazal Kaya düşüşe mi geçti? Yok, hayır! Peki nedir bu hırs, haraset? Sorarım size!

Hazal Kaya’nın oyunculuğu değil de boyu ve kiloları konuşulmaya başlanınca da canım hepten sıkıldı.Ekranda güzellik faşizmi bu!  Ama bunu seyirciden, hayranlardan çok eleştirmenler ve çekemeyenler yapmakta. Yaratılan güzellik kalıbı içinde olmayanlar yerden yere vurup, çiğnenerek, yok edilmeye çalışılmakta. Taraf olmanızda ayrıca beklenmektedir. Bu tavır kadın bedenini kamulaştırmaktadır. Evet, Hazal Kaya hayranları olan genç bir yıldız, ama o kadar da değil! Hazal Kaya bu sefer yeme hakkını kullanmış. Kimsenin de ekranda gördüğü kadının bedeniyle, kilosuyla “alay etme”, “yerme” hakkı olduğunu da inanmıyorum. Sırf fiziksel görüntüsü yüzünden Hazal Kaya da eleştirilmemeli. Aldığı kilolar, oyunculuk gücünü tersine mi etkiledi? Kilo alınca oyuncu rol yapamaz mı? Kızcağız gayette iyi oynuyor, o zaman kime ne? ‘’Hazal Kaya'ya uygulanan linç çabaları boşa çıkar’’ derim ben! Gelelim boyuna, kısaysa kısa ne olmuş? Boyu 1.58, sanki Hazal’cık devler ülkesinde yaşıyor da Gulliver diye bakıyoruz kendisine. Sonra kamera kısa boyu kullanmak için ayrı bir avantaj sağlar. Kadrajı istediğiniz şekilde ayarlarsınız. Kısa boylu oyuncu olmak, perdede, sahnede, ekranda sanatçının devleşmesine de engel olmaz. Humphrey Bogart, Danny De Vito, Madonna, Kylie Minogue… say say bitmez ve herkes de katılır ki hepsi bir dev! Hazal Kaya’nın devleşeceğini de düşünen biriyim.

Gün gelir bir de bakmışsınız ki Hazal Kaya tekrar ekranlarda! İşte o zaman bu kadar önden-arkadan konuşanlar ne yapacak bakalım? Çünkü Hazal Kaya dinlenmiş, daha çok öğrenmiş, daha büyümüş, gücüne güç katmış olarak ekranlarda yerini alacak. Ben derim ki O an Hazal Kaya’nın aleyhine konuşanların başına Hazal Kaya ‘’taş’’ gibi düşecek. Gene hanımefendiliğini bozmadan, rol gücü ile hak ettikleri cevabı verecek!

Meraklısına; Hazal Kaya kariyerini biografisinde bulabilirsiniz. Arkasından ileri-geri konuşanlar siz de bir bakın ki, gencecik bir kızın zirveye tırmanışını seyredin!

Hayatta zirve yapmanız dileği ile…

https://twitter.com/eceer6

http://blog.milliyet.com.tr/eceer

 





 

 

 

 
Toplam blog
: 781
: 3899
Kayıt tarihi
: 23.09.12
 
 

16- 06- İstanbul'da doğdum. Tatbiki Güzel Sanatlar Tekstil Ana sanat dalı Moda tasarımı bölümünde..