- Kategori
- Türk Mutfağı
Basit Elmalı kurabiye
elmali kurabiye
Hamuru için :
250 gram tereyağı
2 adet yumurta
1 kahve fincanı yoğurt
1 çay kaşığı tuz
Aldığı kadar un
İçi kısmı için:
3-4 adet elma
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı dövülmüş ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın
Elmalı kurabiye tarifi işte böyle yapılır, kurabiyenin içini hazırlamak için elma kabuklarını soyup, rendeleyerek küçük bir tavaya alalım. Toz şekeri ilave edip suyunu çekene dek pişirelim. Altını kapatıp tarçın ve ceviz ilave edelim. Hamur için bütün malzemeleri karıştırıp ele yapışmayacak kıvamda bir hamur yapalım. Hamuru üç parçaya ayırıp 15 dakika kadar bekletelim. Her bir parçayı merdane ile 3-4 mm inceliğinde daire şekilde açalım. Bıçak sayesinde bölerek 8 tane üçgen elde edin. Herbir üçgenin geniş tarafına içten bir tatlı kaşığı kadar koyup rulo yapın. Tepsiye dizerek önceden 180 dereceye ayarladığımız fırına koyarak 15-20 dakika kadar pişirin.
afiyet olsun.
Kaynak: Elmalı cevizli kurabiye
http://www.tariflerim.gen.tr/elmali-cevizli-kurabiye.html