Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Aralık '17

 
Kategori
Beslenme / Diyet
 

Basit Zayıflama Yöntemleri - Bilimsel Kanıtlı 10 Zayıflama Önerisi

Basit Zayıflama Yöntemleri - Bilimsel Kanıtlı 10 Zayıflama Önerisi
 

Hızlı Zayıflama Yöntemleri


Fit bir görünüme sahip olmak ve aşırı kilolardan kurtulup zayıflamak sağlıkla ilgili en önemli problemlerin başında geliyor. Gün geçmiyor ki zayıflama ile ilgili yeni bir ürün piyasaya sürülmesin ve "İşte en iyi zayıflama yöntemleri bu sitede...." gibi ifadeler yer almasın! Haberler zayıflama hapları ile hayatını kaybeden insanlarla dolu. Maalesef zayıflama yolları denilince insanların aklına hemen zayıflama ilaçları geliyor. 

En iyi zayıflama yöntemi nedir sorusunun en bilimsel cevabı, hiç şüphesiz iyi bir diyetisyenden randevu alarak onun kontrolünde ve rehberliğinde zayıflamaya çalışmaktır. 

Bazılarının diyetisyene gitme imkanı yoktur. Bazıları da diyetisyenlerinden memnun kalmaz ve yeni yollar, çıkış noktaları ve amacına ulaştıracak umut ışıkları arar. Karşısına internetteki zayıflama ilaçları çıkar. Onları denemek isteyebilir. Siz siz olun zayıflama ilaçlarından uzak durun!

Evde zayıflama yöntemleri

Kolayca zayıflamak için evde uygulanabilecek basit önlemlerle kilo almaya eğilimli vücudunuzu bu durumdan kurtarmanız mümkün. Zayıflama denilince en önemlisinin beslenme düzeni ve sağlıklı beslenme kurallarına uygun bir beslenme programının takip edilmesi olduğunu çoğu kaynaktan bilirsiniz. 

İşte alacağınız basit önlemlerle vücudunuzu yağ yakımına meyilli bir hale getirebilirsiniz. Yani kilo almaya eğilimli durumdan fit eğilimli olmaya geçiş yapabilirsiniz.

Zayıflamaya yardımcı kolayca uygulabilecek en etkili zayıflama yöntemleri neler? Hepsinin cevabı aşağıda sizin için listelendi.

Zayıflama Yöntemleri

Zayıflamak için yapılması gerekenler listesinde ilk aşama yukarıda da ifade edildiği gibi diyetisyene gidilmesi, istenilen tahlillerin yaptırılması ve herhangi bir sağlık probleminin olup olmadığının tespit edilmesidir. Bu aşama atlanırsa tüm emekleriniz boşuna gidebilir.

Herhangi bir sağlık probleminiz yoksa uygulayacağınız kolay zayıflama yolları ile 1 ayda yaklaşık 3-4 kilo verebilirsiniz.

Bilimsel Olarak Kanıtlanmış 10 Zayıflama Önerisi

Zayıflama önerileri diyetisyen kontrolünde uygulandığında daha etkili olacaktır. İşte en etkili zayıflama yöntemleri ve zayıflama yolları:

  1. Sabahları aç karnına limonlu su içmek: Metabolizmayı canlandırır, mikropları öldürür, bağışıklı kuvvetlenir.
  2. Kahvaltıda yumurta yemek: Günde 1 tam yumurta yemek, tok tutar.  Yumurta en iyi protein kaynaklarından biridir ve geç acıktırır.
  3. Basit şekerden uzak durmak: Canan Karatay'ın en zararlı bulduğu basit şekerlerin 100 çeşit zararı var. Bu zararlar arasında kan şekerinin dengesini bozması ve kilo aldırması da var.
  4. Ekmek ve hamur işlerini azaltmak: Ekmek günde 3 dilimden fazla yenilmemelidir. Yenecekse de tam buğday ekmeği ya da çok tahıllı olanlar seçilmelidir. Ayrıca beyaz ekmekten de uzak durulmalıdır. Hamur işlerini ise mümkün olduğunca sınırlandırmak gerekiyor.
  5. Günde 8 saat uyumak: Daha fazla uyuduğunuzda daha az besleneceğiniz için yağ yakımı tetiklenir. Ayrıca iyi bir uyku hücreleri yeniler, bağışıklık sistemini güçlendirir. Az uyuduğunuzda ise hemen yemeye başlarsınız, çabuk acıkırsınız ve hastalıklara kolay yakalanırsınız.
  6. Bol bol su içmek: Günde 1,5 - 2 litre su içmek bütün uzmanlar tarafından öneriliyor. Eğer zayıflamak ve hastalıklara kolay yakalanmak istemiyorsanız her 1.5 saatte bir bardak su içmeniz faydalı olacaktır. Orta düzeyde spor yapan biriyseniz 2-2,5 litre içmeniz kaybettiğiniz suyu size geri kazandırır.
  7. Süt ve süt ürünleri: Özellikle süt, peynir, yoğurt ve kefir gibi süt ürünlerinin tüketimi size boş kalori kazandırmaz ve kilo aldırmaz. Bunlar karbonhidrat tüketilmesini baskılar. Günde 1 bardak süt ya da kefir içmek ekmek yemekten daha faydalıdır. 
  8. Aşırı tuzdan kaçının: Aşırı tuzlu yerseniz vücudunuz suya daha istekli olur ve su çeker. Bu da hacimli bir görünüm ve daha fazla kilo demektir. O nedenle günde 1- 2 gramdan fazla tuz yenilmesi sağlıklı olmaz. 
  9. Yürüyüş yapın: Günde 30-45 dakika arası yürüyüş yapmak hem metabolizmanızı hızlandıracak hem de motivasyon konusunda faydalı olacaktır. Yürüdükçe kendinizi daha iyi hissedeceksiniz ve daha sağlıklı olacaksınız. 
  10. İlk 21 güne dikkat: Zayıflamak için yeni bir beslenme programı uygulamaya başladıysanız ilk 21 gün boyunca taviz verilmemesi alışkanlığın kazandırılması açısından büyük önem taşıyor. 21 gün içinde vücut bu yeni düzene alışabilir ve hep aynı şekilde rahatlıkla beslenebilirsiniz.

Zayıflama hakkındaki bu makalede sizlere koloyca uygulayabileceğiniz basit zayıflama yöntemleri üzerinde durduk. Zayıflama yöntemleri işe yarasın istiyorsanız öncelikle bir diyetisyen ile görüşmeniz gerektiğini sakın aklınızdan çıkarmayın. 

Kaynak: Zayıflama Yöntemleri

 

 

 
Toplam blog
: 6
: 4152
Kayıt tarihi
: 09.07.14
 
 

Marmara Üniversitesi, Doktora öğrencisi Kaliteli beslenme, sağlıklı yaşam, vücut geliştirme, kilo..