Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Eylül '13

 
Kategori
İnançlar
 

Başka başka ilahlar

Başka başka ilahlar
 

Dün heykelden yapılı şeriklerden medet umuyordu insanoğlu. Bugün ise, putlaştırdığı insan suretinde kimselerden yardım, itibar beklenmekte. Adı, şekli, unvanı ne olursa olsun şerik şeriktir. ‘ peygamber’ olsa bile unvanı şerik şeriktir kaldı ki hacı hoca... İnanmazsan sözüme inanma o vakit kuran-ı azim’ de yazılı kelamın sahibinin sözlerine. Şerikin daha iyisini bilir nasıl olsa! Dün ne ise bugün de odur. Kopana dek kıyamet sürecek bu gerçek.

Dur, kızma hemen celallenip de. Dinle öncelikle. Ardından git sor hocana, babana, mürşid kabul ettiğin mubarek zata. Hoş, Hakk kelâmı yazarım. İnanmazsan, daha ne diyeyim. Sen bilirsin, fakat endişelenme ayıktırır Mevlâ elbette. Ben istedim ki, gönül rızalığın ile olsun ama napayım, ne olacaksa hayrolsun.
"Şefaati yok saymak inkârdır ancak, şefaatçilerde takılıp kalmak da şirktir." k.a.
Ehadiyeti, Vahdet-i Vücudu yaşamıyorsan cap canlı üzgünüm, kurtulamamışsın henüz taptıklarından. Korkun mürşidi, peygamberi çıkarmaksa gönlünden takılıp kaldın sen orada. Her biri merdivendir çıkman için miraca. Hem kendini kurtar öncelikle perdelerinden hem de in sırtına bindiğin Buraklardan. Refref (aşk) ile devam et yoluna zira Hz. Peygamber de böyle ulaşmıştı Allah’a. Keza İbrahim dahi kovmuştu ateşler içinde iken Cibril’i. Haydi cesaretlen at kendini okyanusun kucağına. Aşk ile bekliyor Mevla’m seni, bakma sağa sola daha fazla. Haydi, uğurlar ola..

Başka başka ilahlara tapınmak kaçınılmazdır insan için. Ta Muhammed (s.a.v.)’in tabiatı ile şereflenene dek. O hali yaşıyorken hali hazırda, bilir gerçekleri ve arınmıştır tapınmaktan şuna buna. İşte tam bu aşamada; Muhammedi aşamayı da geçecek ve tek olacak, tek olan Allah (c.c.)’ a kavuşacak. Maksadı manevi rızık temin etmek olabilir. Halisane inanır tastamam, farkına dahi varamadan. Olabilir ancak, uyandırır tek olan bırakmaz kulunu kula köle. Uyandırılmadan ‘cebir’ ile uyanmak gerek aslında. Hazır akıl başta iken tanıma Allah’tan başka ilah! “aslında taşıyordu beni Allah’a”. Çok maarif ise bu hususta kendini taşısın. Bakalım nasıl taşıyor muşş…
Güvenme bana da! Sığın Cenabı Allah (c.c.)’a…

Minnettar kal ahde vefa ile mamafih, saplantılı olma asla. Devam et yoluna ‘ Ehadiyet’ ile. Zira ‘Hayy’ olan Allah’ tır. Peygamber de ölür mürşitte. Onların görevi ve de arzusu da budur zaten. Kendi korkaklığınla O seçilmişleri de bırakma töhmet altında. Unutma ki, olmasaydı İblis, göremeyecekti Âdem Cemalullah’ı. Takılıp kalacaktı cennet aldatmacasında. Sen de say bu hadsizi Şeytan sülbünden, ne var ki söylerim ters gelse de sana ‘Hakikat Kitabının Ortasından’.
Peki,peygamberler ve mürşitler şerik midir?
Kesinlikle, Allah’tan başka ortak edilenlerin ta kendileridirler. Zaten insan yahut cin aynaya bakmaktadırlar. Hülasa gördükleri de kendileridir. Ancak, buradaki incelik bu tapınma, kuvvetli inanış meşru sayılmıştır yine mutlak Yaratıcının bizatihi kendisi tarafından. Çünkü insan ve cin artık kendilerinden o derece bihaber duruma gelmişlerdir ki, unutkanlıkları gitsin tekrar aslinda kim olduklarını anımsasınlar diye bu uygun görülmüştür. Bu yüzdendir ki peygamberlere İSMET sıfatı uygun görülmüş, veli kullara da ‘onlar için korku yoktur, mahzun da olmayacaklardır’buyrulmak suretiyle endişeler giderilmiştir. ‘Elçiye zeval olmaz’ sözü de bu gerçeği ifade etmektedir. Anlaşılacağı üzere bu seçkin eşhas bizzat görevlendirilmişlerdir. Unutulmamalıdır ki, Azrail (a.s.) de kendinden daha önemli ve de değerli varliklar olan peygamberlerin canlarına kıymıştır. Tabii ki mecburiyet gereği.
Ehadiyet iste ihlâs ile. Göreceksin bir ve tek olan yegâne gerçeği.
Haydi, kalın Hakk ile hakikat ile.
 

 
Toplam blog
: 635
: 614
Kayıt tarihi
: 07.09.13
 
 

Şiiri, yazmayı seviyorum..hepsi bu kadar.. ..