- Kategori
- Gündelik Yaşam
- Okunma Sayısı
- 330
Başka türlü bir şey(1)

Oysaki her sabah kalktığımızda, penceremizden gördüğümüz manzara aynıdır. Hiçbir şey değişmemiştir. Her şey yerli yerindedir.
İnsanlar aynıdır; yollar, duvarlar, ağaçlar, kuşlar, arabalar… Her günkü istikametlerinde akıp gitmektedir hepsi de.
Fakat içimiz, eskisi gibi değildir. Bir şeyler pörsümüştür orada. Yolların kıvrımları, hatta gökyüzünün rengi bile değişmiştir orada.
Duygular güzelliğini yitirmiştir, hayat rengini, su berraklığını.
Bir kapı gıcırtısı gibidir anılar; kemirir dururlar beyninizi.
Yok olanı, elden bir çiğ damlası gibi düşeni arar gözler. Yokluğu hissederler. Varlıkla yokluk arasında bir yerde, ipince bir çizgide, sınırların ötesinde, acılar denizinde bir suskunluk yağar yüreklere. Kimsesizliğini, şimdiye kadar böylesine yoğun bir şekilde duyumsamayan yürek, fırtınalara bırakır sessizliğini.
Kime rastlarsan, kime anlatırsan derdini, kimi yakın bulursan kendine o ince çizgi üzerinde, şöyle dersin kırık bir cam parçası gibi acıtırken kendi tenini:
“Başka türlü bir şeydi benim istediğim, başka…”
Uygun sözcükleri seçemezsin. Onu, nasıl anlatacağını bilemezsin. “Başka” dersin, gerisi gelmez. Gerisini yutar hayat hiç acımadan. Gerisini yağmalar hayat, anılara sarılmadan. Gerisini alıp götürür zaman, ardına hiç bakmadan.
resim: www.karakitap.com
Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

İşte o "başka bir şey" di noktasında kalmak gerçekten çok acıtır insanı. Hem de çooookkk. Sevgilerimle.
Ayrıntıda gezinmek 15.09.2007 14:42bazen bende sıkılırım alıp başımı başka diyarlara gitmek isterim .başka hayatlarla tanışmak ise isterim kalemine sağlık
Havva 13.09.2007 21:49her duygudan anlıyorsun sen. Yolları ve renkleri değiştirelim. Pencereden değil de kapıdan bakalım mesala ne bileyim olur mu? olur olur:)
Ozlem Ozkulak 13.09.2007 0:30ağlıyormuşsun sen hep. olmazki böle... sonracıma güzellikleri göz görmez gönül görür. demekki sen gönlünü dağlamışsın. tabiki her gün, her şey aynı... yarında aynı olacak öbür günde. değişen biziz... kabullenin artıkın. hayatın bize verdiğinden fazlasını istemeyin. mutlu olmak yetinmektir. şükretmektir. iyisini um ama, elindekinin kıymetini bil...
karga 11.09.2007 18:28