Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Temmuz '07

 
Kategori
Mizah
 

Başka ülke insanlarında olmayan özelliklerimiz:

Başka ülke insanlarında olmayan özelliklerimiz:
 

Kulak arkasına sigara, çorabının içine para koyma, düğün, dernek bilumum toplantılarda olay çıkması ya da güya düğün kutlaması yapacağım diye elindeki tüfek ile gelini yada damadı hadi olmadı onların yakınlarını vuran insanlar, ellerinde tabanca ile maç sonucunu kutlayan insanların, balkonda araba konvoyunu izleyen çocukları vurması, ölesiye gelin kaynana çekişmesi başka ülkelerde olur mu? Ayrıca oralarda kimse elindeki tesbihi sallayarak, yada ceketinin kollarını çıkartarak, kabadayivari yürümez.

Başka ülkelerde otobüs ile yolculuk ederken kimse size, otobüsde yolculuk ederken, samimi olmaya çalışmaz, bunun için nereye gittiğinizi, nerde çalıştığınızı, memleketinizi neresi olduğunu sormaz. Gıcıklığına “Memleketim İstanbul” desen, sonra “İçinden mi?” demez. İstanbul’un içi dışı neresidir? Ya da var mıdır böyle bir şey?

Başka ülkelerde ceple konuşmanın yasak olduğu otobüslerde, yasaklar delinmez. Diğer insanların yasağın hatırlatması üzerine, aldırmadan “bir şey olmaz” dercesine telefonla konuşmaya devam edilmez. Bunların dışın da başka ülkelerde otobüslerde “ayakkabıların çıkartılması yasaktır” diye bir ibare yazılmaz. Yazıya rağmen, otobüs haraket edince ayakkabıların çıkartılıp, tüm otobüsün çorap kokusuna bürünmesi yoktur. Yine otobüsün ön tarafında “Seyahat esnasında şöförle konuşmak yasaktır” yazısını göremezsiniz. O yazıya rağmen yolculuk esnasında şöförle konuşulur, hatta çantada ne varsa onlardan bir şeyler ikram edilir.

Başka ülkelerde devlet ile ilgili ilanlar radyoda haberlerden sonra verilerek uygulamaya sokulmaz. Sanki bu memlekette herkes eli kulağında radyo dinliyormuş gibi bunu herkesin duyduğu kabül edilmez.

Başka ülkelerde elektrik kesintileri, yada voltaj düşüklüğünden dolayı evdeki çamaşır makineniz, televizyonunuz, bilgisayarınız ne bileyim bilumum elektronik cihazlarınız zarar görmez. Az bir elektrik kesintisi olsa, olayın sorumluları istifayı düşünür.

Başka ülkelerde bir eve gittiniz, zili çaldınız içerden “Kim O?” diye seslenildiği zaman içerden “Benim” diye cevap verilmez.

 
Toplam blog
: 718
: 2690
Kayıt tarihi
: 13.07.06
 
 

Tıp alanında doktor olarak çalışmaktayım, beyin cerrahi uzmanıyım..