Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Şubat '17

 
Kategori
Sosyoloji
 

Başka ülkelerde yaşayan vatandaşlarımız Türkiyeyi sevmiyorlar mı?

Başka ülkelerde yaşayan vatandaşlarımız Türkiyeyi sevmiyorlar mı?
 

Mecburiyet dışında başka ülkelerde yaşayan vatandaşlarımız var, malum. E şimdi bunların durumu merak ediliyor; bu ülkenin vatandaşıysalar başka ülkelerde ne işleri var?

Dedesi babası orada kalmış, orada yaşamış, orda doğmuş, oradan evli vs. yani organik bir bağ var durumlarını da anlıyoruz. Biz sadece hiçbir gerekçesi olmadan atıyorum Danimarka’da yaşayan TC vatandaşını merak ediyoruz.

Neden Türkiye’de değil de orada yaşıyor? Sorunun cevabı açık: Orayı Türkiye’den daha çok seviyor. Türkiye güzel ama düzen bozuk, yaşanacak yer değil diye de düşünmüş olabilir ki haksız sayılmaz.

“Güzel olmasa da düzeni bozuk olsa da Danimarka’da değil Türkiye’de yaşamak isterdim, ne de olsa kendi ülkem” beylik cümlesini kullanmayacağım çünkü rasyonel bir bakış açısı değil.

Danimarka’nın dağlarını sevdiği için orada yaşıyorsa diyecek bir şey olamaz da Türkiye’de düzen bozuk diyeyse utanmalıyız.

Dünyanın şurası burası Türkiye’den daha iyi yaşanacak yer diyenler ülkelerine haksızlık etmiş olurlar zira Alaska’nın ayıları bile yolu bilseler Türkiye’deki muhteşem doğaya koşarlardı, cennet ülkem! Düzeni mi, dünyanın en berbat yeri… İnsanları mı, candan dost kurttan post… Ne güvenirim, ne vazgeçerim!

Belki kuru imaj, “Amerika’da oturuyoruz!” En büyük ihtimal bence mültecilerin bile denizlerde kaybolup gitmesinin nedeni olan özgürlük. Cennet olsa neye yarar, hurinin elini tutmak yasak olduktan sonra!

Danimarka’da yaşa memleketimi çok seviyorum de, hadi ya! Altında limuzin Almanyalı yârim, gelmeler gitmeler hava atma. “Memleketimi çok seviyorum, çilesini çeker bir yere gitmem” yaklaşımını haklı bulmuyorum; Türkiye bizim ülkemiz dünya da yaşam alanımız. Çok seviyorsak burada olacağız; ama sevme nedenimiz de olacak. Bir ülke sadece kuru bayrak sevgisiyle sevilmez.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..