Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Ağustos '16

 
Kategori
Bilim
 

Başka ülkelerin bilim ve sanat adamlarına vatandaşlık verilmemeli, gitsin ülkesine hizmet etsin

Başka ülkelerin bilim ve sanat adamlarına vatandaşlık verilmemeli, gitsin ülkesine hizmet etsin
 

Dünyanın fakir ülkelerinin bilim adamları Amerikalara gitsin, orada bilim yapsın, Amerika belki bu sayede Mars’a gitsin, o gariban ülkeler de fakir sürünsün. Valla kimse kusura bakmasın bu vatan hainliğidir.

Giden de suçlu, kabul eden hatta gitmesine sebep olan da. Bilim ve sanat adamlarına vatandaşlık vermek tabii ki güzel ama ülkesini de düşünmek lazım. Ülkemde yaşam şartları bozuk Avrupa’ya Amerika’ya gideyim. Vatanını milletini seviyorsan kalıp mücadele edeceksin. Ülkende savaş varsa bombalar altında uzay projeleri çizeceksin.

Bilim ve sanat adamları ülkelerinin fidanlarıdır. Siz giderseniz o ülke kurur. Yazık değil mi insanlar sana umut bağlamış. Yobazlık varsa hacının sakalının altına gizlenip yine deneylerimi yaparım; engizisyonda yakılır yine gitmem, bilim adamı olmak kolay mı?

Bunlara vatandaşlık veren ülkelere de uyuz oluyorum. Dünyada yıllar içinde belki yüzlerce bilim adamı Amerika’ya gitti. Bilim ve sanat ışık gibidir, yayıldığı yeri de aydınlatır. Belki ABD’yi uzaya bu bilim adamları götürmedi ama mutlaka bir şekilde katkısı olmuştur. Keza Avrupa da öyle. Onlar ilerledi biz geri kaldık, belki bundandır.

Adam Nobel alıyor tutucu çevrelerden korkup Amerika’ya, Avrupa’ya gidiyor. Kim bilir kaç tane bilim adamımız bu yobazlık yüzünden ülkeyi terk etti. Bilim kovulur mu, bilim dövülür mü, Allah kurtarsın bizi bunlardan! Yine de kalacaklardı; devlet de onların etrafına zırh olacaktı. Valla ben bu ülkeyi yöneten biri olsam teknisyenimi bile başka ülkelere göndermem. Keyfinden gidiyorsa iktirsin gitsin, bana yaramaz zaten. Diğer şekillerde ne yapar eder bilimi ve sanatı ülkemde eğlerdim.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..