Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Temmuz '16

 
Kategori
Deneme
 

Başka yerde başka bir hayat yaşasak başka bir insan olacaktık

Başka yerde başka bir hayat yaşasak başka bir insan olacaktık
 

Elimizde olmayanı konuşmayalım, yani Afrika’da doğsaydık mesela demeyelim.. Elimizde olan yaşadığımız yer, seçtiğimiz meslek ve bunlara bağlı olarak yaşadığımız hayat, hatta belki kişiliğimiz bile değişecekti.

Diyorum ki madem böyle, birkaç hayat yaşayabilir, birkaç ayrı insan olabiliriz. Çiftçiydin, pilot oldun, imam oldun, hamamda tellak oldun, oyuncu oldun… Kaç hayat yaşadın şimdi? Bunların hepsi ayrı bir dünya. Mümkün değil aynı kişi kalamazsın. Hani insanlar sık sık değişmek isterler ya, buyurun değişin.

Ama herkes bunları olamaz ki. Herkesin olabildiği şey vardır mutlaka. Bu bir yana hani şu anki halimiz yerine başka bir yerde başka bir hayatımız olsaydı başka bir kişi olacaktık. Belki sadece yaptıklarımız değişirdi. Yaşadığımız hayata bağlı olarak çok şey değişirdi. Tipimiz, konuşma şeklimiz, sağlık durumumuz, eşimiz, çocuklarımız ve daha bir sürü şey değişirdi. Mesela ben İstanbul yerine atıyorum Erzurum’da yaşıyor olsaydım belki eşim başka biri olacaktı, çocuklarım da şu an ki çocuklarım olmayacaktı. Çevrem, arkadaşlarım başka olacaktı. Yani şu anki durumumuz biraz kader gibi görünse de aslında kendi seçimimizin sonucu.

 

 

 

 

 

 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..