Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Ekim '15

 
Kategori
İlişkiler
 

Başkadır tok adamın hali

Başkadır tok adamın hali
 

Çüş ulan, ayı! Azıcık yavaş ye yemeğini. Anladık. Gözün doymaz. Bari biraz nefes al!


Başkadır tok adamın hali… Vara yoğa sorun çıkarmaz. Elindekiyle yetinmesini bilir. Hem alçakgönüllüdür hem kendine güvenir. Her zaman gururludur. Asla kibirli değil.

Başkadır onun fikri. İmkansızı istemez. Eldekiyle yetinir. Hakkından çoğunu aramaz. En iyi haddini bilir.

Tokluğu, gün görmüşlüğünden alır mayasını. Aç yatmayı da, elinde avucunda ne varsa, misafire sunmayı da öğrenmiştir. Ne malda mülkte gözü vardır, ne nazarıyla adam devirir. İyi güne de, kötü güne de doğuştan talimlidir. Vara sevinmeyecek, yoka üzülmeyecek kadar tanımıştır hayatı.

Başkadır tok adamın hali… Çıkarı için eğilip büküleni sevmez. Dünyanın hiçbir para birimi satın alamaz ruhunu. Nasıl gelmişse öyle gitmektir hevesi. Çırılçıplak ve yalnız toğrağa güvenerek...

Bilir bir damla sudan olduğunu. Anlamıştır sonunda aslına döneceğini. Küçük hesaplar yapmaz. Günü kurtarmak değildir derdi. Yaşadığı sürece herkesi düşünmeye, kollamaya çalışır.

Huyu suyu kolay kolay değişmez. Menfaat için adam satmaz. Dostunun oyununa geldiğinde, bunu onun cehaletine verip affeder. Öç almak, sidik yarıştırmak, kendinden soğutur tok adamı.

“ Mal sahibi, mülk sahibi, hani bunun ilk sahibi? “ der. Oradan gelir değeri. Bundan alır gücünü. O yüzden başka ya. Akan zamana inat, ölesiye korur kalbini. Yıllar gelip geçse de, o yerini değiştirmez.

Halil İbrahim Sofrası’ndan beri aynıdır tavrı. Para pul işleri değil insanlığı baş tacı eder adamımızı. Bazen bir yer sofrasında, bazen en göz alıcı davette. Aynıdır tarzı. Tok adam eğilmez. Ezelden diktir duruşu. Bu yüzden ağrıtsalar da başını… Başkadır onun hali. Ne kin tutmasını bilir, ne öfke biriktirir.

Tek derdi var bilinen... İnsan olduğunu unutmadan, adamlığını kaybetmeden, geldiği gibi gitmek dünyadan… Yağmur kadar saf, toprak kadar temiz… Su gibi berrak, denizle göğün mavisi kadar açık.

Not: Yazıda kullanılan görsel internetten alınmıştır.

 
Toplam blog
: 1349
: 1777
Kayıt tarihi
: 30.01.11
 
 

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler veTanıtım, A.Ö.F. Adalet Yüksek Meslek ..