Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Mart '10

 
Kategori
Futbol
 

Başkalarına değil kendi gücüne güven, anlık başarı değil istikrarlı başarı

Şimdi herkeste bir Bursaspor sevdası var. Ne kadar da rüzgara göre yön değiştiren bir milletiz. Ama merak etmeyin Bursasporun havasını Fenerbahçe ve diğer büyükler alır. Zaten Bursanın yukarılarda olmasının sebebi de bu üç büyükler yani Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray’ın puan kaybetmesi idi. Bursa buraları rüyasında bile göremezdi. Başarı birkaç maçla olmaz Ertuğrul Sağlam’ı teknik direktör yaptınız çıktınız. Hiç şunu düşündünüz mü Alex Ferguson kaç yıldır aynı takımı yönetiyor. Budur başarı öyle iki maç alıp, üç maç beraber kalmakla bu iş olmaz.

Onun için şimdiden havaya girmesinler. Bu biraz da şişirme geçen sene de Sivası şişirdiler ama hiçbir şey olmadı gitti Avrupa’da 5 yiyip geldi. Bunun başarısı nerede? Şimdi Sivas küme düşmemeye oynuyor.

Başarı birilerinin kötü oynaması ile gelecekse hiç gelmesin daha iyi.

Başarı; zamanla yapılan çalışmalar ve yatırımlar sonucu gelir. Başarılı dediğiniz Bursaspor 3-5 sene önce Fenerbahçe’den 7 gol yiyiyordu. Bu mudur başarı?

Yapmayın! böyle yapıp adamları havaya sokmayın sonra kendilerini bir şey zannedecekler.

O zaman üç büyükler niye bu kadar tesis yapıp adam yetiştiriyor transfer sezonunda milyonlar verip adam alıyorlar bu kadar kolaysa onlar da aynı şeyi yaparlar.

Biraz gerçekçi olun… Hani niye milli takım gidemiyor kupalara eğer denildiği kadar başarı olsaydı bunlar olurdu. Demek ki daha almamız gereken çok mesafe var.

Ertuğrul Sağlam’ın bir Çoşkun Özarı olması için daha çok ekmek yemesi gerekiyor ya da Fatih Terim olması için. Takımı 3 maç kazandı diye dünyanın en büyük teknik direktörü değil öyle olsa en azından milli takıma bir faydası olurdu. Bursasporlu futbolcu, teknik yönetimin daha çok çalışması gerekiyor. Atkı sallamak stada bando takımı getirmekle bu işler olmuyor. Uyanın ve kendinize gelin. Bursasporun daha Beşiktaş ve Galatasaray maçları var onları kaybedince yerleri neresi olacaktır sizce.

Gerçekler acıdır üzgünüm ama böyle… Onun için hevese kapılmayın ama çalışmaya devam edin bugün olmazsa bile bir gün olur .

 
Toplam blog
: 110
: 706
Kayıt tarihi
: 27.02.10
 
 

Gülhane Askeri Tıp Akademisinden Bilgisayar Operatörü olarak çalışıp emekli oldum. Evli ve 2 çocu..