Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Eylül '17

 
Kategori
İlişkiler
 

Başkalarının Hayatları Hakkında Ahkam Kesmeden Önce..!

Başkalarının Hayatları Hakkında Ahkam Kesmeden Önce..!
 

Ne de çok severiz bizle alakası bulunsun ya da bulunmasın, tanıdığımız ya da adını daha yeni duyduğumuz reel hayatımızda hiçbir ortak noktamızın dahi bulunmadığı insanlar hakkında yorumlar yapmayı, ahkamlar kesmeyi.. Kendimizi doğrucubaşı olarak görmek yakın çevrem dahil olmak üzere karşılaştığım en buyuk hastalıklardan biri. Neden mi bu kadar net konuşuyorum? Çunku çok yakın bir süre önce ben de tam bir doğrucubaşıydım!

Herkes farklı, dunyalarda, farklı hayat deneyimleriyle sınanıyor ve yollarına devam ediyor. Şu bir gerçek ki bazen bizim yapımıza ters düştüğünü gördüğümüz hayat deneyimleri yaşayan insanlara yorumlar yapmaktan, ahkamlar kesmekten kendimizi alamıyoruz. Ancak benim en içimi acıtan noktalardan biri bu durumları günlük hayatımızda aynı mahallede yaşadığımız insanın başına gelmesiyle, sosyo-ekonomik statüsünün yüksek olduğu bir insanın başına gelmesiyle ilgili yaşanılan söylem farklılıkları. İşin magazinsel boyutlarıyla zerre kadar ilgim yok, ama hayatını, yaşadıklarını, hayat arkadaşını bu denli garanti gibi görüp de başkalarının hayatına çarşaf çarşaf yorum yapanlara diyecek bir sözüm var. En başta şunu söylemek istiyorum, bana katılan katılmayan elbet vardır ama zamanla bunların öneminin daha da anlaşılacağını biliyorum. Siz o insanlar hakkında, hayatları hakkında yorum yaptıkça iser istemez onların karmasına giriyorsunuz. En düz mantıkla şöyle, yaptığınız yorumlar, eleştiriler yeri geldiğinde suçlamalar bir şekilde kendini nötrlemek için sizin başınıza geliyor ha bir sene sonra ha on sene sonra. O yüzdendir ki değişim önce dilimizde, söylemlerimizde başlıyor.

Eğer biraz olsun kendi huzurunuzu mutluluğunzu düşünüyorsanız bırakın isteyen istediğini yaşasın, bırakın varsın sizin kalıplarınıza uymasın, bırakın o insan en buyuk namussuzluğu yapıyor olsun. Siz kendi yaşam deneyimlerinizden, o insanlar kendi yaşam deneyimlerinden mesul bu gerçeği göz ardı etmeyin. Yorum yapayım, yerden yere vurayım derken aynı deneyimleri kendi hayatınıza buyur etmeyin.

Son olarak da Şadi Şirazi'nin de dediği gibi 'Sınanmadığın günahın, masumu sayma kendini'

Sevgiyle kalın..
Ayçin Alp

 
Toplam blog
: 5
: 204
Kayıt tarihi
: 26.07.17
 
 

Hiç. ..