Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Ağustos '07

 
Kategori
İlişkiler
 

Başkalarının hayatları

Başkalarının hayatları
 

Hiç düşmeden koşmak, hiç ağlamadan gülmek oluyor mudur acaba?

Belki oluyordur da ben bilmiyorumdur… Ben yapamıyorumdur.

Çoğu zaman kendimize küseriz… Başkalarının güzellikleri neden bizde de gerçekleşmiyor diye.

Ne kadar da kolaydir digerlerinin hayatlari…ve ne kadar da zordur bizimkisi.

Hep terslikler bizi bulur onlari degil.

Onlarin isi hep yolunda gitmistir, bizimkisi degil.

Halbuki gercek boyle degildir bana kalirsa.

Hayatta hic bir sey kolay degil…her sey zor evet hersey.

O bakimdan mutlu oldugumuz bir isi yapiyorsak zor da olsa basa cikiliyor, mutlu oldugumuz bir ailemiz varsa zorluklar cikinca da birbirimize sarilip, destek verip gecip gidiyoruz.

Bunlarin hic biri buraya yazmak kadar kolay olmuyor elbette. Yoksa buraya yazmak ta mi kolay degil? Galiba degil cunku zaman veriyorsunuz, dusunuyorsunuz, tereddut ediyorsunuz.

“Bu cumleyi de amma abarttip bir daha yaziim yok olmadi…hah oldu” seklinde zamaninizi, aklinizi veriyorsunuz.

Buraya yazdiklariniz ne kadar ozenli ise bu kendinize ve de bu yazilari okuyanlara da ozen gosterdiginizi gosteriyor…Yoksa harala hurala da yazabilirdiniz. Tipki hayatimizi harala hurala yasayip sonra da baskalarinin hayatlarina bakmaya baslamamiz gibi.

Kisacasi disaridan baskalarina bakip ta cok oyle kiskanclik krizlerine, bunalimlara girmeye gerek yok. Biz sadece disaridan bir goruntu aliyoruz onun gerisinde neler olup bittigini o insanlar biliyor.

Ne kadar da kolay para kazaniyor su adamlar, yolsuzluklariyla nasil da bak yukseldiler diyorsunuz…iyi sizde yapin o zaman kolay mi degil mi gorun?

Eger mideniz kaldiracak ve “ Amanin midem de kaldirdi…boyle baskalarinin uzerine basarak gecmekten, ay pardon ezmekten cok mennunum…artik hep boyle yasayacagim, harikaymis bu ” diyebileceksiniz…yapin oyleyse.

Mesela baska bir ornek;

“Doktorlar ne kadar cok para kazaniyor…hayatlari ne rahat yahu” filan diye dusunen bir suru insan var…bakin bakalim bir doktorun hayatina 40 yasina bile geldiginde hala gece yarilari nasil bir kosturmacanin icinde…ya da ne kadar cirpinmadan sonra para kazanmaya baslamis…tabii ki onun secimi bu secmeseymis de diyebilirsiniz…Haklisiniz secmeseymis.

”Baska daha kolay bir is secseymis bana ne”…

Yok iste daha kolayi.

Hersey zor

O yuzden birakin baskalarinin hayatlarina bakmayi kendinizinkine bakin. Olani nasil daha guzel yaparim diye dusunun.

“Yok abi benimkinden hayir cikmaz, denedim bak..hakkaten bak...bi iki kere denedim olmuyor” diyorsaniz…hemen o kosecige oturun ve baslayin acimaya kendinize. Ise yarar belki.

Yok o da olmuyorsa, o zaman yine baskalarinin hayatlarini seyredin, …onlar yaninizdan gecip giderken, siz bekleyin oylece.

“Offf be simdi baktim da amma sert yazmisim bu yaziyi…halbuki bakin su ustteki blogtaki ne guzel yazmis, …Hey ustteki blogtaki Abi! Nasil yaziyorsunuz boyle bu kadar kolay?…Sizin icin hersey cok kolay di mi abi?”

 
Toplam blog
: 237
: 1302
Kayıt tarihi
: 06.08.07
 
 

Biyolojinin son yıllarda, özellikle son 10 yılda içeriğinin yoğun bir şekilde moleküler düzeye inmes..