Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Şubat '11

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Başkan Aşut, DEİK İcra Kurulu Üyesi seçildi

Başkan  Aşut, DEİK İcra Kurulu Üyesi seçildi
 

Şerafettin Aşut, DEİK İcra Kurulu Üyesi seçildi.


DEİK – Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu 2010 yılı olağan genel kurulunda Başkanlığa tekrar Rona Yırcalı seçilirken, DEİK Yönetim Kurulu Üyesi olan Şerafettin Aşut, DEİK İcra Kurulu üyeliğine seçildi.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut konu ile ilgili yaptığı açıklamada Mersin ve Mersin iş dünyasını temsilen bu kuruluşlarda yer aldıklarını ifade etti. Mersin Ticaret ve Sanayi Odası olarak her geçen yıl birçok önemli ulusal ve uluslararası kuruluşlarda yer aldıklarını ve bunun arkasında Mersin’in yükselen ekonomik yapılanmasının olduğunu belirten Başkan Aşut, “Günümüzün geri dönülemez bir gerçeği olan küreselleşme ile birlikte uluslararası ticaret ve yatırım hacmi hızla artmaktadır. Dünya ekonomisinde yeni aktörlerin daha etkin olması ve ticarette serbestleşme sürecine girilmesiyle toplam dünya ticareti son 15 yılda 11 kat artış göstermiştir. Dünyanın demografik yapısı, siyasi yapılanması ve ticaret haritası değişiyor. Asya ve Afrika’nın nüfusu artıyor. Gelişmekte olan ülkeler dünya ticaretinden daha büyük pay almaya başlıyor ve daha önemlisi dar gelirli ve orta gelirli insanların ekonomik durumları ve alım güçleri yükseliyor. Yani artık devletlerin değil bireylerin ihtiyaçları ticareti belirliyor. DEİK gibi Türk girişimcisini dinamik yapısı ile daha organize hale getiren kuruluşlarda Mersin adına bulunmak kentimize büyük katkılar getirecektir. DEİK, TOBB’un desteği ve işbirliğinde, iş dünyasına dış ilişkilerinde öncülük etme misyonunu üstlenmiş başlıca kurumdur. Yeniden yapılanması ile birlikte yeni ve Türk özel sektörünün bütününü kapsayan kuruculara sahip olan DEİK, bugüne dek Türkiye’nin ticari ve yatırım ilişkilerinin gelişimine yaptığı katkıyı bundan sonra da yepyeni bir ivme ile devam ettirecektir. Yeni dönemde DEİK’in başlıca öncelikleri katma değeri ve rekabet gücü yüksek mal ve hizmet üretimini teşvik etmek; pazar çeşitliliği ve derinliği sağlamak, yüksek teknoloji içeren yatırımların Türkiye’ye çekilmesine katkıda bulunmak ve nihayet Türk firmalarının markalaşmasını ve küresel faaliyet göstermelerini desteklemek şeklinde olacaktır. Mersin için dünyaya açılmanın bir kapısı olarak gördüğümüz DEİK gibi uluslararası saygınlığı ve gücü olan böylesi bir yapılanma  

DEİK – Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu 2010 yılı olağan genel kurulunda Başkanlığa tekrar Rona Yırcalı seçilirken, DEİK Yönetim Kurulu Üyesi olan Şerafettin Aşut, DEİK İcra Kurulu üyeliğine seçildi.  

 

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut konu ile ilgili yaptığı açıklamada Mersin ve Mersin iş dünyasını temsilen bu kuruluşlarda yer aldıklarını ifade etti. Mersin Ticaret ve Sanayi Odası olarak her geçen yıl birçok önemli ulusal ve uluslararası kuruluşlarda yer aldıklarını ve bunun arkasında Mersin’in yükselen ekonomik yapılanmasının olduğunu belirten Başkan Aşut, “Günümüzün geri dönülemez bir gerçeği olan küreselleşme ile birlikte uluslararası ticaret ve yatırım hacmi hızla artmaktadır. Dünya ekonomisinde yeni aktörlerin daha etkin olması ve ticarette serbestleşme sürecine girilmesiyle toplam dünya ticareti son 15 yılda 11 kat artış göstermiştir. Dünyanın demografik yapısı, siyasi yapılanması ve ticaret haritası değişiyor. Asya ve Afrika’nın nüfusu artıyor. Gelişmekte olan ülkeler dünya ticaretinden daha büyük pay almaya başlıyor ve daha önemlisi dar gelirli ve orta gelirli insanların ekonomik durumları ve alım güçleri yükseliyor. Yani artık devletlerin değil bireylerin ihtiyaçları ticareti belirliyor. DEİK gibi Türk girişimcisini dinamik yapısı ile daha organize hale getiren kuruluşlarda Mersin adına bulunmak kentimize büyük katkılar getirecektir. DEİK, TOBB’un desteği ve işbirliğinde, iş dünyasına dış ilişkilerinde öncülük etme misyonunu üstlenmiş başlıca kurumdur. Yeniden yapılanması ile birlikte yeni ve Türk özel sektörünün bütününü kapsayan kuruculara sahip olan DEİK, bugüne dek Türkiye’nin ticari ve yatırım ilişkilerinin gelişimine yaptığı katkıyı bundan sonra da yepyeni bir ivme ile devam ettirecektir. Yeni dönemde DEİK’in başlıca öncelikleri katma değeri ve rekabet gücü yüksek mal ve hizmet üretimini teşvik etmek; pazar çeşitliliği ve derinliği sağlamak, yüksek teknoloji içeren yatırımların Türkiye’ye çekilmesine katkıda bulunmak ve nihayet Türk firmalarının markalaşmasını ve küresel faaliyet göstermelerini desteklemek şeklinde olacaktır. Mersin için dünyaya açılmanın bir kapısı olarak gördüğümüz DEİK gibi uluslararası saygınlığı ve gücü olan böylesi bir yapılanmanın bir parçası olduğumuz için onur duyuyoruz. Bizi bu görevlere layık görenlere teşekkür ediyorum. Amacımız hem Mersin’i hem de ülkemizi daha zengin, daha huzurlu ve dünyaya daha entegre bir duruma getirmektir. Mersin bu tip yapılanmalarda yer aldıkça daha etkili bir küresel oyuncu olacaktır” dedi.  

nın bir parçası olduğumuz için onur duyuyoruz. Bizi bu görevlere layık görenlere teşekkür ediyorum. Amacımız hem Mersin’i hem de ülkemizi daha zengin, daha huzurlu ve dünyaya daha entegre bir duruma getirmektir. Mersin bu tip yapılanmalarda yer aldıkça daha etkili bir küresel oyuncu olacaktır” dedi.  

 
Toplam blog
: 775
: 835
Kayıt tarihi
: 20.06.08
 
 

1958 doğumluyum. Uzun yıllardır Mersin'de Gazeteci-Yazar olarak görev yapmaktayım. 1999 seçimleri..