Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Kasım '13

 
Kategori
Güncel
 

Başkan Erdem “Sancaktepe’de yeni başarılara koşacağız”

Başkan Erdem “Sancaktepe’de yeni başarılara koşacağız”
 

Başkan İsmail Erdem


Sancaktepe’de yeniden aday olan Başkan Erdem “Sancaktepe’nin gelişen vizyonu şekillendiriyoruz”

Sancaktepe’ye bir dönem daha hizmet etmek için belediye başkanlığına adaylığını açıklayan Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem 'Yeni dönem kolları sıvama günü. Yeni dönem, daha fazla heyecanla çalışma günü. Sancaktepe'de yeni başarılara koşacağız' dedi.

Sancaktepe Belediyesi olarak kentin ufkunu açacak çok büyük projeleri hayata geçirmeye çalıştıklarını belirten Başkan Erdem:  ‘‘İstanbul gibi bir mega kentin tamamlayıcısı olmak gerekiyorsa, Sancaktepe olarak daha çok çalışmalı, bu kente elli sene sonrasını hesap ederek yatırımlar yapmak zorundayız.  Bu sebeple kentimizi kalkındırmak ve geliştirmek adına her gün yeni işler yapıyoruz. Yoğun bir şeklide çalışımlarımızı sürdürürken Sancaktepe’nin gelişen vizyonu şekillendiriyoruz”’ şeklinde konuştu.   

“Projelerin tamamlanması için yeniden adayım”

2009 – 2014 prestij projeleri hakkında bilgi veren Başkan Erdem, yapılan ve yapılmakta olan hizmetlerin tüm Sancaktepeli tarafından yakından izlendiğini ve bu hızlı değişimin kendilerine kazandıracağı faydalara gördüklerini belirtti. Erdem, “Temel sorunlara kısa dönemde çözümler üretilmesi Sancaktepelinin elbirliği ile çalışmanın ve dayanışmasının önemini bildiğini gösteriyor“ dedi.

Başkan İsmail Erdem, Sancaktepe yapımı devam eden ve 25 yılda yapılabilecek yatırımların tamamlanması için iki senelik bir zaman ihtiyaç olduğunu belirterek:  “Kenti hem kendi insanlarımıza, hem dünya insanlık âlemine sunarken, açık, şeffaf, katılımcı bir anlayışla, çevreye olan saygımızdan da asla taviz verme düşüncemiz olmadığında yine herkesin bilmesi gerekir. Tüm bu düşüncelerle bir dönem daha başkanlık görevi için hizmet etmek amaçlı  başvurumu yaptım. Bu konuda halkımızın desteği ve duasını istiyorum “ dedi.

“Her alanda birçok projeyi hata geçirdik”

Alt yapı ve üst yapı faaliyetleri yanında kültür-sanattan, spordan eğitime sosyal belediyecilik alanında birçok projeyi hayata geçirdiklerini ifade eden Başkan İsmail Erdem, Sancaktepe’nin kültür ve sanat merkezi olacağını söyleyerek: ”Prestij projelerle Sancaktepe’yi  kültür-sanat merkezi haline getiriyoruz. Bunun yanında spor kompleksi, nikâh sarayı, kütüphane, yüzme havuzu, parklar, donatı alanları, okullar, aile sağlık merkezleri ile yaşamın her alanında Sancaktepe’ye birçok yatırımı kazandırıyoruz’ şeklinde konuştu.

Başkan Erdem, şehir hastanesinin 4 bin yataklı hastane niteliği ile Avrupa’nın en büyük hastanesi olacağını belirterek, Diş Sağlığı Hastanesi’nin Anadolu yakasının en büyük hastanesi olduğunu ve günde bin kişiye hizmet verdiğini, 20 aile sağlığı merkezi ile sağlık alanında önemli katkılar sağlandığını belirtti.

Eğitim alanında yapılan çalışmalardan da bahseden Başkan Erdem: “Bizim yaptığımız en önemli çalışmaların başında geleceğimizin teminatı çocuklarımızın eğitimine destek amaçlı açtığımız Bilgi Evleri geliyor’ diyerek 22 bin öğrencinin eğitim hizmetinden yararlandığını belirtti. Başkan Erdem, gençlik merkezinde 5 bin gencin, toplamda 18 kulüp çatısı altında belediye hizmetlerinden yaralandığını sözlerine ekledi.

Başkan Erdem Safa Tepesi Rekreasyon Alanı ve Ortadağ Tesisleri’nin vatandaşlara kent ortamında sunulan önemli bir katkı olduğunu belirterek, Sancaktepe Kent Parkı ve 88 adet yapılan mahalle parkından bahsetti.

3 olimpik yüzme havuzu ve 7 çok amaçlı konferans salonunun, bölge ve İstanbul halkına sunacağı katkılardan bahseden Başkan Erdem, “Geleceğin Sancaktepesi”ni oluşturduklarını ifade etti.

 “Metro ile Üsküdar’a 24 dakikada ulaşılacak”

Asrın projesi olan Marmaray’ın devamı niteliğindeki Üsküdar- Sancaktepe metrosu hakkında da konuşan Başkan Erdem: “İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Kadir Topbaş’ın büyük gayretlerle yürüttüğü ulaşım hizmetleri İstanbul’a yakışan bir şekilde sürdürülüyor. Metro İstanbul trafiği için çok önemli ulaşın vasıtası. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Kadir Topbaş beyin ifadelerine söz konusu metro hattında ileri teknolojinin kullanılıyor. Yapımı tamamlandığında ise metro makinist olmadan da hareket edebilecek” şeklinde konuştu.    

22 kilometre uzunluğunda ve 16 istasyonlu Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy-Sancaktepe Metrosu, depo sahası ve depoya bağlanan 2 bin 750 metre bağlantı tünellerinin de yer alacağı metro tamamlandıktan sonra Üsküdar-Sancaktepe arasında seyahat 24 dakikaya ineceğini belirten Başkan Erdem: “Saatte 55 bin yolcu taşınması planlanan hattın hizmete girmesiyle, Sancaktepe'den yolculuk süreleri Üsküdar'a 24, Kartal'a 59, Yenikapı'ya 36, Taksim'e 44, Hacıosman'a 68, Atatürk Havalimanı'na 68 ve Olimpiyat Stadı'na 78 dakika olacak” dedi.

Genel olarak görüş ve düşüncelerini dile getiren Başkan Erdem, önümüzdeki yerel seçimlerde de başkanlık için aday olduğunu belirterek, yürütülen projelerin tamamlanması için bu görevin önemine dikkat çekti.

 
Toplam blog
: 7
: 191
Kayıt tarihi
: 20.08.08
 
 

Spor, sanat, kültür, çevre ve tüketici haberleri ve sorunları yazıyorum...