Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Ekim '11

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Başkan Özcan, "Adana ve Mersin güçlerini paylaşmalı" dedi

Başkan Özcan, "Adana ve Mersin güçlerini paylaşmalı" dedi
 

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan; her anlamda iyi ilişkiler içerisinde bulunması gereken ve birbirine en yakın iki kent olan Adana ile Mersin’in, güçlerini paylaşarak daha iyi konuma gelebileceklerini belirtti.

Mersin 4. Lojistik ve Transport Fuarı’nda yaptığı konuşmasına Adana ile Mersin kentlerini ele alarak başlayan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, “Birçok alanda birbiriyle rekabet içerisinde olan Adana ve Mersin kentleri aslında güçlü bir yapıya sahip. Her iki kentin de kendine özgü kuvvetli yanları bulunmaktadır. Adana ve Mersin kendilerine has olan bu özelliklerini ve güçlerini birbirleriyle rekabet etmek yerine, paylaşarak kullanırsa her iki şehirde daha kazançlı çıkar. Örneğin her yıl düzenlenen bu tür fuarlar 6 ay Mersin’de, 6 ay da Adana’da yapılabilir ve iki kent arasında da sıkıntılar yaşanmaz” dedi.

Mersin’de düzenlenen 4. Lojistik Fuarı’nın, kentimiz için ayrı bir önem taşıdığına dikkat çeken Başkan Macit Özcan, “Geçtiğimiz aylarda Vali Bey başkanlığında bir heyetle İtalya’ya gittik ve önemli lojistik merkezlerinde incelemelerde bulunduk. 5-6 bin dönümlük arazi üzerine inşa edilen lojistik merkezler, gerek istihdam sağlama gerekse de ülke ekonomisine katkısı bakımından büyük önem taşımaktadır. Mersin’de de 5 bin dönümlük bir alanın lojistik merkezi olarak hayata geçmesi konusunda gerekli plan tadilat işlemlerini gerçekleştirdik. Bu merkezin hayata geçmesi Mersin’e ekonomik anlamda büyük bir kazanç ve hareketlilik sağlayacaktır” dedi.

Öte yandan ihalesi yapılan uluslararası hava limanı, lojistik merkez, tatil köylerinin yapımı ve tarımsal üretimde gerekli kalitenin yakalanmasıyla Mersin’in önümüzdeki 10 yıl içinde Türkiye’nin en önemli 3 kenti arasına girebileceğine dikkat çeken Başkan Macit Özcan, “Mevcut konumuyla her yıl vergi sıralamasında ilk 5 içerisinde kendine yer bulan kentimiz, maalesef dışarıda farklı tanınıyor. Kentimizde meydana gelen bazı olumsuz olaylar çok fazla abartılmakta ve Mersin çok farklı bir şekilde algılanmaktadır. Halbuki kentimiz modern ve ticarette ileri bir şehir. Bunu şehrimize ilk defa gelen insanlar söylüyor. Sayın Bakan Zafer Çağlayan’ın da Mersin hakkındaki olumlu sözleri ve düşünceleri, bizleri daha da mutlu etmiştir” dedi.

Başkan Macit Özcan konuşmasının ardından protokol üyeleri ile birlikte, Mersin 4. Lojistik ve Transport Fuarı’na katılan yerli ve yabancı firmaların stantlarını gezerek bilgi aldı.

 
Toplam blog
: 775
: 835
Kayıt tarihi
: 20.06.08
 
 

1958 doğumluyum. Uzun yıllardır Mersin'de Gazeteci-Yazar olarak görev yapmaktayım. 1999 seçimleri..