Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Haziran '09

 
Kategori
Kültür Turizmi
 

Başkan Özcan, “Mersin turizm potansiyeline sahip bir kent.”

Başkan Özcan, “Mersin turizm potansiyeline sahip bir kent.”
 

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, İsveç Başkonsolosu Torkel Steıernlof’u makamında kab


Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, Mersin’in bünyesinde barındırdığı tarihi ve turistik özellikleriyle turizm potansiyeline sahip bir kent olduğunu belirtti.
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, İsveç Başkonsolosu Torkel Steıernlof’u makamında kabul etti.

Göreve yeni atandığını kaydeden Başkonsolos Steıernlof, Türkiye’nin genel anlamda Avrupa’lı turistlerin ilgisini çeken bir ülke olduğunu belirterek, sadece İsveç’ten gelen turist sayısında geçen yıl yüzde 20’lik bir artış olduğunu ifade etti. İsveç’in nüfusunun 9 milyon olduğunu ve geçen yıl bu nüfusun 400 bininin Türkiye’ye turist olarak geldiğini belirten Başkonsolos Steıernlof, bu pastadan Mersin’in de pay alması gerektiğini kaydetti. Turistlerin anlayışında artık sadece deniz ve güneşin yer almadığını, tarihi ve kültürel eserlerin de önemli yer tuttuğunu sözlerine ekleyen Başkonsolos Steıernlof, Mersin’in bu avantajlara sahip bir kent olduğunu belirtti.

Mersin’in turistik anlamda önemli potansiyellere sahip olduğunu ifade eden Başkan Macit Özcan, bu ayrıntıları İsveç Başkonsolosu Torkel Steıernlof’un gözlemlemesinin önemli olduğunu kaydetti. Kazanlı-Seyhan projesi ile sahil kesiminde çok yataklı birçok turistik tatil köylerinin kurulması çalışmasının tüm hızıyla devam ettiğini belirten Başkan Macit Özcan, “Bu projenin hayata geçmesiyle birlikte Mersin, turizm alanında ülke genelinde söz sahibi bir kent haline gelecektir” dedi.

Konuk Başkonsolos Steıernlof’a Mersin hakkında kısa bir bilgi de veren Başkan Macit Özcan, ayrıca 10 yıllık Belediye Başkanlığı görevi süresince hayata geçirdiği ve geçirmek istediği projeler hakkında kısa bir sunum yaptı.

Konuşmaların ardından Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, İsveç Başkonsolosu Torkel Steıernlof’a bir plaket takdim etti.

 
Toplam blog
: 775
: 835
Kayıt tarihi
: 20.06.08
 
 

1958 doğumluyum. Uzun yıllardır Mersin'de Gazeteci-Yazar olarak görev yapmaktayım. 1999 seçimleri..