Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Haziran '09

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Başkan Özcan, “Suriye-Türkiye ilişkileri iyi bir noktada” dedi...

Başkan Özcan, “Suriye-Türkiye ilişkileri iyi bir noktada” dedi...
 

BAŞKAN ÖZCAN, “SURİYE-TÜRKİYE İLİŞKİLERİ İYİ BİR NOKTADA”dedi...


Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, Suriye ile Türkiye arasındaki ikili ilişkilerin daha da ileri seviyeye ulaşma konusunda ümit verici olduğunu ifade etti.

Halep Ticaret Odası Başkanı Dr. Hasan Ahmad Zeido ve beraberindeki heyeti kabul eden Başkan Macit Özcan, iki ülke arasındaki ilişkilerin iyi bir noktada olmasının sevindirici olduğunu belirterek, <ı>“Suriye ve Türkiye insanları arasında akrabalık bağları çok büyük bir önem taşımaktadır. Kültürel anlamda da iki ülke arasında birçok ortak payda bulunmaktadır. Bu ilişkilerin ticari ve ekonomik anlamda da iyi bir noktaya gelmesi bizleri mutlu etmektedir” dedi.

Mersin’de bulunmaktan dolayı memnun olduklarını ifade eden Halep Ticaret Odası Başkanı Dr. Hasan Ahmad Zeido, <ı>“Akrabalık bağları anlamında Mersin bizim için büyük bir önem taşımaktadır. Nüfusu 5 milyona yaklaşan Halep’te, Ticaret Odası’na kayıtlı 30 bin üye bulunmaktadır. Sanayi, ticaret ve tarımın çok önem taşıdığı Halep, Suriye’nin ekonomik başkenti olarak sayılmaktadır. Türkiye ile Suriye arasındaki ikili ilişkilerin üst düzeye ulaşması bizleri de memnun etmektedir” dedi.

İsrail’in Gazze’ye gerçekleştirdiği saldırılar sonucu Türkiye’nin aldığı tavır ve Türkiye’deki insanların protestolarının Arap dünyasında büyük takdirle karşılandığını kaydeden Dr. Zeido, <ı>“İsrail’in Gazze saldırısı sırasında ben Türkiye’deydim. Bu saldırılara Türk insanının gösterdiği protestoya bizzat şahit oldum ve sevindim” dedi.

Halep Ticaret Odası olarak, Türkiye ile Suriye arasındaki ilişkileri daha da güçlendirmek çabası içinde olduklarını belirten Dr. Zeido, <ı>“İki ülke arasında 2001 yılında yapılan ve halen devam etmekte olan serbest ticaret anlaşması, her iki taraf açısından memnuniyetle karşılanmıştır. Bu anlaşma sayesinde Türkiye’den Suriye’ye ve Suriye’den Türkiye’ye giren mallarda sıfır vergi uygulanmaktadır. Bu sayede iki ülke arasındaki karşılıklı ticaret hacmi 2007 yılı başında 1 milyar dolara, 2008 yılında 1 milyar 800 milyon dolara ulaşmıştır. Bizim hedefimiz 2010 yılı başında bu hacmi 4 milyar dolara çıkarmaktır” dedi.

Konuşmaların ardından Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, Halep Ticaret Odası Başkanı Dr. Hasan Ahmad Zeido’ya Büyükşehir Belediyesi plaketi takdim ederken; Halep Ticaret Odası Başkanı Dr. Zeido, Başkan Macit Özcan’a Halep Ticaret Odası’nın plaketini takdim etti.

 
Toplam blog
: 775
: 835
Kayıt tarihi
: 20.06.08
 
 

1958 doğumluyum. Uzun yıllardır Mersin'de Gazeteci-Yazar olarak görev yapmaktayım. 1999 seçimleri..