Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Mayıs '09

 
Kategori
Güncel
 

Başkan Özcan ”19 Mayıs bir dönüm noktasıdır” dedi...

Başkan Özcan ”19 Mayıs bir dönüm noktasıdır” dedi...
 

BAŞKAN ÖZCAN, ”19 MAYIS BİR DÖNÜM NOKTASIDIR”dedi...


Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, yayınladığı yazılı bir mesajla 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı’nın 90. yıldönümünü kutladı.

Türkiye’nin bağımsızlık meşalesinin 19 Mayıs 1919 tarihinde Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları tarafından yakıldığını belirten Başkan Macit Özcan, “Tam 90 yıl boyunca bu meşalenin ateşi, iç ve dış etkenlerin müdahalelerine rağmen tüm ihtişamıyla yanmaya devam etmektedir ve bundan sonra da yanmaya devam edecektir “ dedi.

Atatürk tarafından Türk Gençliği’ne emanet edilen Türkiye Cumhuriyeti’nin, genç nüfusuyla ilelebet ayakta kalacağının altını çizen Başkan Macit Özcan, ülkemizi yarınlara en iyi şekilde taşıyacak olan gençlere ise inancının ve güveninin tam olduğunu belirtti.

Tam bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’nin tohumlarının atıldığı 19 Mayıs 1919 tarihinin Türk Milleti’nin tarihinde önemli bir dönüm noktası olduğunu da sözlerine ekleyen Başkan Macit Özcan; 90 yıl önce bu mücadeleyi başlatan başta Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle, minnetle ve özlemle andığını kaydederek, bu bayramın tüm Türk Halkı’na kutlu olmasını diledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan'ın , Ulusumuzun kurtarıcısı M.Kemal Atatürk'ün ünlü sözü' 'Mersinliler, Mersin'e Sahip Çıkınız''sözünü hayata geçirmesinden dolayı kendisine teşekkür ederim. Neden mi? Eğitime, Kültür-Sanat'a ve Spora destek verdiği için...
 
Toplam blog
: 775
: 835
Kayıt tarihi
: 20.06.08
 
 

1958 doğumluyum. Uzun yıllardır Mersin'de Gazeteci-Yazar olarak görev yapmaktayım. 1999 seçimleri..