Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Ağustos '09

 
Kategori
Haber
 

Başkan Özcan “Her zaman işçi ve emeklilerin yanındayım” dedi.

Başkan Özcan “Her zaman işçi ve emeklilerin yanındayım” dedi.
 

TED Genel Başkanı Ergin, Başkan Özcan'a desteklerinden dolayı plaket takdim etti.


Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, Türkiye İşçi Emeklileri Derneği (TİED) Mersin Şubesi’nin genel kurulunda yaptığı konuşmada, görevde bulunduğu süre içinde işçi ve emeklilerin sıkıntılarına imkanlar doğrultusunda yanıt vermeye çalıştığını belirterek “Bundan sonra da işçi ve emeklilerin yanında olmaya devam edeceğim” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirilen Genel Kurula Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan’ın yanı sıra, CHP Mersin Milletvekilleri İsa Gök, Vahap Seçer, Mezitli Belediye Başkanı Uğur Yıldırım, TİED Genel Başkanı Kazım Ergün, genel merkez yöneticileri ve çok sayıda işçi emeklisi katıldı.

Genel kurulun açılış konuşmasını TİED Mersin Şube Başkanı Semiha Tokatlı yaptı. Konuşmasında, derneklerine verdiği katkıdan dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan’a teşekkür eden Tokatlı “Şimdiye kadar taleplerimize hep olumlu yanıt veren ve bizi destekleyen Macit Özcan başkanımıza sonsuz teşekkür ediyorum” dedi.

TİED Genel Başkanı Kazım Ergün, Milletvekilleri İsa Gök ve Vahap Seçer’den sonra söz alan Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan ise işçi emeklilerinin Semiha Tokatlı gibi bir başkanları olduğu için çok şanslı olduklarını söyledi.

Semiha Tokatlı’nın girişimleri ile Mersin’de işçi emeklileri için bir huzurevi temelinin hükümet tarafından atıldığını belirten Başkan Özcan “Ancak aradan geçen senelere rağmen her nedense 3-5 milyon TL’lik para aktarıp hükümet bu inşaatı tamamlamadı. Başkan Tokatlı durumu anlatınca hemen harekete geçtik ve şu anda inşaat belli bir aşamaya geldi. Bu huzurevinin tamamlanması ve içinin döşenmesi için bundan sonrada destek olmaya devam edeceğim” diye konuştu.

“Muhalefet partisinde milletvekili olmakta, belediye başkanı olmakta zor” diyen Başkan Özcan “Çünkü bütün projeler Ankara’ya bağlı. Hafif Raylı Sistem için DPT’den izin lazım, fakat kendi partili belediyelerine çıkan izin bize çıkmıyor. Bu sadece belediye için değil halkın büyük kesimi için böyle. 2011’de genel seçim var. 7 senelik tablo ortada. Sıkıntılarda çözüm yolu da ortada. Sıkıntıyı yaşayan sizlersiniz. Eğer durumunuzdan memnun değilseniz 2011’de gövdenizi ortaya koyup bu iktidarı devirmelisiniz” dedi.

Konuşmaların ardından ise TİED Genel Başkanı Kazım Ergün derneklerine verdiği katkıdan dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan’a bir teşekkür plaketi verdi.

 
Toplam blog
: 775
: 835
Kayıt tarihi
: 20.06.08
 
 

1958 doğumluyum. Uzun yıllardır Mersin'de Gazeteci-Yazar olarak görev yapmaktayım. 1999 seçimleri..