Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Haziran '09

 
Kategori
Sivil Toplum Kuruluşları
 

Başkan Özcan "Mersin bu projeyi hak ediyor"dedi.

Başkan Özcan "Mersin bu projeyi hak ediyor"dedi.
 

BAŞKAN ÖZCAN “MERSİN BU PROJEYİ HAK EDİYOR”dedi...


Kısa adı MESİAD olan Mersin Sanayici ve İş Adamları Derneği tarafından gerçekleştirilen “Yılın İşadamı ve Yılın Girişimcisi Ödül Töreni”nde konuşan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, Mersin’in pırıl pırıl ve sürekli gelişen bir şehir olduğuna dikkat çekti.

Devlet Planlama Teşkilatı’nın da kendisine bağlı olduğu Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz’ın da katıldığı törende Başkan Macit Özcan “Mersin’in Hafif Raylı Sistem’e ihtiyacı var. 3-4 senedir teklifimizi sunuyoruz ancak maalesef kabul görmüyor. Devlet Planlama Teşkilatı’nın bu projemize artık destek vermesini istiyoruz” dedi.
Konuşmasına ödül alan işadamlarını kutlayarak başlayan Başkan Macit Özcan; işadamlarının yaşanılan ekonomik sıkıntı içerisinde hiçbir şeyden çekinmeden, zarar etme pahasına yatırımlarını büyütmesinin, insanlara iş ve ekmek vermelerinin çok önemli olduğunu söyledi. Sözlerine Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak yaptıkları icraatlardan bahsederek devam eden Başkan Macit Özcan, Atıksu Arıtma Tesisi’nin yakın zaman içerisinde Belediye’ye teslim edileceğini belirterek, 6 ay süresince su denemesi yapılacağını, yaklaşık 1 sene sonrasında ise Mersinlilerin istediği noktadan denize girebileceklerini belirti.
1 milyon 200 bin kişiye hitap edecek olan Atıksu Arıtma Tesisi’nin hayati önem taşıdığını ifade eden Başkan Macit Özcan, Hafif Raylı Sistem projesi için de Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz’dan destek istedi. DPT’nin Bakan Yılmaz’a bağlı olduğunu ifade eden Başkan Macit Özcan “Hafif Raylı Sistem projemiz ile ilgili 3-4 senedir DPT’ye teklifimizi yapıyoruz ve maalesef DPT’den onay çıkmıyor. DPT size bağlı, bu projeye ihtiyacımız var. Mersinin nasıl geliştiğini, nereden nereye geldiğini siz de yakından takip ediyorsunuz. Pırıl pırıl, istikbali olan bir şehir konumuna geldik. Gördüğünüz gibi Ticaret ve Sanayi Odası, MESİAD, diğer Belediyeler ve Valiliğimiz ile birlikte Mersin çok güzel projelere imza atıyor. Bu çalışmalara hükümetin destek vermesi lazım. Hazine Müsteşarlığı’ndan bu konuda dış kredi temin etmek için de yardımlarınızı bekliyoruz. Bu proje Mersin’in ihtiyacı olan bir proje haline geldi” diye konuştu.
 
Toplam blog
: 775
: 835
Kayıt tarihi
: 20.06.08
 
 

1958 doğumluyum. Uzun yıllardır Mersin'de Gazeteci-Yazar olarak görev yapmaktayım. 1999 seçimleri..