Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Ağustos '11

 
Kategori
Doğal Hayat / Çevre
 

Başkan Özcan, Mersin Sahillerinde yüzdü...

Başkan Özcan, Mersin Sahillerinde yüzdü...
 

Başkan Özcan,Herşey temiz deniz için dedi.


Mersin Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı MESKİ Genel Müdürlüğü’nün talebi üzerine Mersin İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Laboratuarı Müdürlüğü tarafından yapılan Temmuz ayı analizinde de denizin temiz olduğu tespit edildi. Başkan Özcan Mersin sahillerinin denize girilebilecek kadar temiz olduğunu kanıtlamak için sabah 07.30 sularında Mezitli’den denize girerek yaklaşık 45 dakika yüzdü. 

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, MESKİ Genel Müdürlüğü tarafından işletmeye alınan Karaduvar Atıksu İleri Biyolojik Arıtma Tesisi’nin devreye girmesiyle Mersin Sahillerinin kısa zamanda kendisini yenilediğini ve bugün temiz deniz değerlerine ulaşarak halkın şehir merkezinden denize girebileceğini göstermek için denize girdiğini vurguladı.
 

ÖZCAN MESAJ VERDİ
Başkan Özcan sabah 07.30 sularında şunları aktardı, “Mersin’de plajların deniziyle, güneşiyle ve kumuyla Akdeniz’in en güzel sahillerinden biri. Vatandaşlarımız eşini, çoluk çocuğunu alıp gönül rahatlığıyla Mersin’in her köşesinden denize girebilirler” dedi. 

ÇALIŞMALAR SONUÇ VERDİ
Başkan Özcan Mersin Büyükşehir Belediyesi MESKİ Genel Müdürlüğü tarafından işletmeye alınan arıtma tesisi sayesinde Akdeniz’in temizlendiğini, Mersin Kıyılarında yaşayan balık türlerinin ve sayısının hızla arttığını ve Akdeniz de artık rahatlıkla denize girilebildiğini kaydetti.
Mersin sahillerinin temiz olduğunu vurgulayan Özcan, "Bu denizden istifade etmek gerekir. Su çok güzel ve temiz. Tuz oranı çok düşük. Çevremizin plajlarımızın ve denizlerimizin temizliğiyle övünüyorum. Herkese tavsiye ediyorum" dedi. 

ARTIK MERSİN’İN HER KÖŞESİNDEN DENİZE GİREBİLİYORUZ
Yüzmeyi çok sevdiğini ve fırsat buldukça yüzdüğünü belirten Özcan, Mersin’lilerin de denizden istifade etmesini istedi. Özcan, “Sabahları fırsat buldukça artık gönül rahatlığıyla yüzüyorum. Mersin’imiz Akdeniz’in en temiz ve en güzel yeri. Karaduvar Atıksu İleri Biyolojik Arıtma Tesislerimizi tam kapasiteyle çalıştırıyoruz. Mersin kıyılarında uygun alanlarda sahil düzenlemeleri yapıyoruz. Artık Mersin’in her köşesinden denize rahatlıkla girebiliyoruz’’ şeklinde konuştu. 

Amaçlarının el birliğiyle denizleri temiz tutmak olduğunu dile getiren Özcan, denizi temiz tutmak için bütün herkesin desteğine ihtiyaçları olduğunu kaydetti. Öncelikle denizin kirletilmemesi gerektiğinin altını çizen Başkan Özcan, Mersin’in en dev projesi olan Atıksu Arıtma Tesisiyle Türkiye'nin güzel şehri Mersin'e hareketlilik getirdiklerini ve deniz temizleme çalışmalarının herkese örnek olması gerektiğinin altını çizen Özcan, kurum, kuruluş ve bütün herkesin bu denizi temiz tutmaya destek vermesi gerektiğini söyledi. 

Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, birinci hedeflerinin Mersin Sahillerine gözbebeği gibi bakmak olduğunu kaydetti. 

YAŞANILACAK EN GÜZEL YERDE YAŞIYORUZ
Özcan, “Yaşanılacak en güzel yerde yaşıyoruz. Güneş Işınları bir değdi mi suyun yüzeyine, ışık kırılmalarını rahatlıkla görebiliyoruz. Parıldayan bir Akdeniz’le karşı karşıyayız. Hiç birşey Mavi Akdeniz’den daha güzel değildir.’’ dedi 

Başkan Özcan, sahil ve plajlarda su ile çevre kirliliği konusunda vatandaşların duyarlı olmasını beklediklerini de sözlerine ekledi. 

 
Toplam blog
: 775
: 835
Kayıt tarihi
: 20.06.08
 
 

1958 doğumluyum. Uzun yıllardır Mersin'de Gazeteci-Yazar olarak görev yapmaktayım. 1999 seçimleri..