Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Şubat '12

 
Kategori
Futbol
 

Başkan seni ibra etmiyoruz

İbra arapça bir kelime olup Türkçesi aklama, temize çıkarma, bir kimseyi borçtan, yükümlülükten kurtarmadır. Kulüplere seçilen yöneticiler her yıl yaptıkları iş ve harcadıkları para için genel kurullarda ibra edilmek zorundadır. 

İlklerin kulübü Beşiktaş,Türk Sporuna, ibra etmemeyi soktu. Ancak ibra etmeme geçen yıl GS kongresinde yaşandı. Adnan Polat idari açıdan ibra edilmeyince istifa etmek zorunda kaldı. 

Dün kulüp başkanlığını bırakacağı belli olan Başkan Yıldırım Demirören idari yönden zorlukla ibra edildi. Kullanılan oyların yarısı ibra etmeme yönünde olması BJK adına hiç de hoş olmadı. Başkan ve yönetimi başarılı olarak görmeyen üyeler ibra etmeme yönünde oy kullandılar. 

Peki bu kongre üyeleri ne istiyorlardı? Bir kişiyi daha bulsalarda Yıldırım Demirören'i ibra etmeseler ne olurdu? 

Geçen yıl GS  kongresinde başkana "istifa et yoksa idari yönden ibra etmeyeceğiz ve istifa zorunda kalacakasınız" teklifi yapıldı. 

Beşiktaş Kongresinde başkan alacaklarını kulübe hibe etmiş ve TFF Başkanlığına aday olarak görevi bırakacağını da açıkça ifade etmişti. Yani zaten istifa eden başkana neden böyle davranıldı. İbra etmeyenler ve onların liderlerinin yapmak istedikleri neydi?

Başkanın yönetim tarzı ve icraatları beğenilmemiş olabilir. TFF başkanlığına başlarken Yıldırım DEMİRÖREN şunları söylüyor.

HATA YAPMAYAN İNSAN İŞ YAPMAYAN İNSANDIR. BİZ İŞ YAPACAĞIZ VE BU NEDENLEDE HATA DA YAPACAĞIZ. HATA YAPMAMAK İÇİN İŞ YAPMAKTAN KORKMAYACAĞIZ.

Muhtemeldirki YDEMİRÖREN TFF de bir çok is yaparken büyük ve küçük hatalarda yapacaktır. Ancak hangi koşullarda bu işe soyunduğunu görmek önemlidir. Türk Futbol unun dibe vurduğu insanların kaos dan bahsettiği bu ortamda oylamaya katılan bütün insanların oylarını alması. Kolay anlaşılabilir. Alamadığı 8 oyunda ne olduğunu kolay görebiliriz. 

Bugünü bir yerlere yazmak önemlidir. Nereden nereye gidildiğini anlamaya yarayacaktır. Yarın 2 yada  5 yıl sonra bazı insanlar ayni Beşiktaş Kongresinde olduğu gibi salt kendi çıkarlarına uymadığı için yaygaraya başlayarak ibra etmem konuşmaları yapabilir. Belki dün yapılamayan ibra etmeme hamlesi nide tamamlayabilir ve başarabilir.

Mesele Başkanı ibra etmek ya da yanlışlarını tespit etmek ise yol bu değildir. Herşeyden önce zamanını bir işe harcayan insana bizim dilimizde öncelikle TEŞEKKÜR ETMEK gerekir.

Peki ya Başkanın icraatlerini beğenmiyorsak. Kulübe zarar verdiğini düşünüyorsak .

Kulübü mali ve idari açıdan ibra etmediğinizde kulüp yönetiminde neler olacaktır? Kulüp kayyumlara devredilecek bir hukuki sürecin içine girmesi halinde , ibra etmeyenler kulübe iyilik mi yapacaktır .

Beşiktaş Kongresinde, dün yaşanan oylama pek de şık olmamıştır. Kulübü 10 yıla yakın bir süre yöneten başkana gösterilen tavır içindekiler neden böyle bir sonuç için çalıştıklarını kamuoyuna ve Beşiktaş Kongresine anlat malıdır.

Acaba Başkanın TFF başkanlığına engel mi olmaya çalışıyorlardı bu insanlar ?

İnsanların neyi isteyip ve bu istedikleri için ne yaptıklarınıda bilmesi çok önemlidir. Dün kongrede ibra etmeme yönünde oy kullananan insanların ne istediklerini ve ne için oy kullandıklarını ve bunun sonucunda ne olacağını bilip bilmediklerini çok merak ediyorum.

Geçen yılki GS kongresine bir gönderme düşüncesi olmadığını düşünmek istiyorum. 

Umuyor ve tahmin ediyorum  ki bu ibra etmeme eylemindekilerin ayni kongreye, BJK ye başkan olmak için oy istemeye gelmeyeceklerdir.

Yıldırım Demirören sağlıklı bir altyapı için yapılacaklardan bahsederek yapacaklarını Türkiyeye duyurdu. Alt yapının ne kadar önemli olduğunu düşünüyor. Bugün Türk Futbolunun dünya sıralamsındaki yerini bir yere yazalım (30 lu sıralardayız herhalde. UEFA 2012ve FIFA 2010 u kaçırdık) Kulüpler borç batağında lig yayın hakları 350 milyon US dolar. Tek korkumuz alacağımız cezalar. Ama bunlardan daha önemlisi bu gün kurtar bizi diye seçtiğimiz bir  insana nasıl destek vereceğimiz yada bizim insan kalitemiz.

Hepsini göreceğiz gelecekte. Bugün başarılar diyorum Yıldırım Demirören'e.

 
Toplam blog
: 246
: 184
Kayıt tarihi
: 08.09.09
 
 

01.04.1956 doğumluyum. İnsanca yaşamın en önemli değer olduguna inanırım. Paylaşmanın önemine ina..