Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Haziran '12

 
Kategori
Doğal Hayat / Çevre
 

Başkan Tuna; Yabancı Öğrenciler ve Çevrecilerle temizlik yaptı.

Başkan Tuna; Yabancı Öğrenciler ve Çevrecilerle temizlik yaptı.
 

Mersin Toroslar İlçe Belediyesi, 05-11 Haziran tarihleri arasında kutlanan Çevre Koruma Haftası dolayısıyla, öğrencilerle birlikte “Sokağı Temiz Tut” sloganıyla temizlik kampanyası düzenledi.

Osmangazi İlköğretim Okulu Öğrencileri ile Akdeniz Üçüncü Göz Eğitim ve Gençlik Derneği’nin konuğu olarak 12 Farklı Ülkeden Gelen Yabancı Gönüllü Öğrencilerinin de katıldığı temizlik kampanyası, Zeki Ayan Mahallesi’nde gerçekleştirildi.

Çocuklara çevre bilincini aşılamak ve halkın çevreye olan duyarlılığını arttırmak amacıyla yapılan temizlik kampanyasına; Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna’nın yanı sıra, Zeki Ayan Mahalle Muhtarı Nadir Çiçek ile okul müdürü ve öğretmenler de katıldı.

Temizlik seferberliği öncesi, belediye tarafından öğrencilere eldiven, maske, tişört, şapka ve çöp torbası dağıtıldı. Etkinlik kapsamında Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, öğrencilerle beraber sokak sokak dolaşarak mahalle aralarında ve parklarda çöp topladı.

Temiz bir Mahalle, temiz bir Toroslar için el ele verilen etkinlikte turuncu tişört giyen kız öğrenciler ile beyaz tişört giyen erkek öğrenciler; “Çevreci Gençlik, Çevreci Başkan” ve “Beyaz Melekler ile Turuncu Şimşekler temizlik peşindeler” sloganları atarak, haftanın önemi doğrultusunda halkın çevreye daha duyarlı bir tavır sergilemesini sağlamaya çalıştılar.

Başkan Tuna; “Amacımız; temiz çevre, temiz gelecek”

Temiz bir Toroslar, temiz bir Mersin için herkesin temizlik konusunda hassasiyet göstermesi gerektiğini belirten Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, amaçlarının; çocuklarda ve gençlerde çevre bilincini oluşturmak ve kirletmemeyi öğretmek olduğunu söyledi.

Belediye Başkanı Hamit Tuna, çocukların çevreye olan duyarlılığını arttırmak amacıyla düzenledikleri temizlik kampanyalarının yanı sıra çevre bilincini arttıran çeşitli teşvik uygulamaları da yaptıklarını kaydederek; “Dünya hızla yıpranıyor ve çevrenin dengesi sarsılıyor. Bilim adamlarının söylediği gerçekler ortada. Ekolojik dengenin sarsılmasıyla birlikte iklim değişikliklileri ortaya çıkıyor. Geleceği iyi bir Mersin, iyi bir Toroslar ve iyi bir dünya bırakmak için çalışıyoruz” dedi.

Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Temizlik kampanyasına katılan Osmangazi İlköğretim Okulu öğrencileri ile yabancı ülkeden gelen gönüllü çevrecilere, temizlik konusunda gösterdikleri duyarlı davranışları nedeniyle teşekkür etti.

Akdeniz Üçüncü Göz Eğitim ve Gençlik Derneği’nin konuğu olarak Mersin’e 12 farklı ülkeden gelen yabancı çevre gönüllüleri ise Mersin’de öğrencilerle birlikte temizlik kampanyasına katılmaktan dolayı mutluluk duyduklarını belirterek; “Ülkenizi ve insanları çok seviyoruz. Burada bulunmaktan çok mutluyuz. Temizlik kampanyasını düzenleyen Toroslar Belediyesi’ne teşekkür ediyoruz” dediler.

 
Toplam blog
: 775
: 835
Kayıt tarihi
: 20.06.08
 
 

1958 doğumluyum. Uzun yıllardır Mersin'de Gazeteci-Yazar olarak görev yapmaktayım. 1999 seçimleri..