Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Ocak '13

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Başkan Yılmaz'ın basın toplantısı

Başkan Yılmaz'ın basın toplantısı
 

Başkan YILMAZ'ın Basın Toplantısı


Dursunbey Belediye Başkanı M.Ruhi YILMAZ, 10 OCAK Gazeteciler gününü kutladı, basına akşam yemeği veren YILMAZ, yemeğin ardından basın toplantısı yaptı, 2012 yılında yapılan hizmetleri ve 2013 hedeflerini anlattı.

10 Ocak Gazeteciler günü dolayısıyla basın mensupları ile bir araya gelen Belediye Başkanı M.Ruhi YILMAZ, basın mensuplarının gazeteciler gününü kutladı, ve bu zorlu meslek hayatlarında kendilerine başarılar diledi.

Bugün akşam Suçıktı restorantta basın mensupları ile yemekte bir araya gelen Başkan YILMAZ, yemeğin ardından bir basın toplantısı düzenledi.

Gazeteciler gününü kutlamak ve belediyenin 2012 yılını değerlendirmek, 2013 yılı hedeflerini anlatmak üzere toplandık diyen YILMAZ, basının Dursunbey'de büyük bir gelişim sağladığını, basın mensuplarının özverili çalışmaları sayesinde Dursunbey'in isminin tüm Dünya'ya en iyi şekilde duyurulduğunu ve Balıkesir'in ilçeleri arasında basının habercilik adına bir adım önde olduğunu söyledi.

Basın aracılığı ile Dursunbey'lilere 2012 yılında yapılan çalışmaları anlatmak istediğini belirten YILMAZ, 2013 yılında da daha güzel hizmetlere imza atmak için çaba harcayacaklarını belirtti.

2012 yılındaki çalışmaları özetleyen YILMAZ, saz dere ıslahı ve ışıklandırması, cazibeli su hattı, su kaçaklarının önlenmesi, sazdaki güreş tribünleri, saz kır düğün salonu ve restorantı, yanderede yapılan yollar ve parkları, esentepe camii yanındaki spor tesisi ve parkların yapılması, kapalı halı saha ve gençlik merkezi, Belediye arkasında tadilatı yapılan ekmek fırını, halhalı ve yenicami tuvaletlerinin yenilenmesine kadar birçok konuyu gündeme getirdi.

E-Belediye hizmetinden, Uluslararası Güreş Turnuvası Organizasyonlarına, Suçıktı Şiir Akşamlarından Tiyatro etkinliklerine, Konferanslardan, 3. İller arası Tekwando şampiyonasına, Hastane ve sağlık merkezlerine desteklerinden, Sokak Köpeklerinin kısırlaştırılmasına, Somalılar gecesinden Anadolu yerel yönetimler dergisi tarafından yılın en iyi belediye başkanı seçilmesine kadar birçok konuya değinen YILMAZ, Balıkesir'in Büyükşehir olmasının Dursunbey'e faydaları ve zararlarına değindi.

2002 yılında 2.650 TL olan kamulaştırma miktarının 2012 yılında 345.175 liraya kadar çıktığına değinen YILMAZ, Belediyemiz kamulaştırma yapabilen bir güce sahip, bunda Hükümetimizin katkısı büyük dedi. Büyükşehir Belediye yasasının Dursunbey için olumsuz yanına değinen YILMAZ, şimdiye kadar İller Bankasından paylarının 2. grup belediyeler içinde olmaları nedeniyle fazla olduğunu ancak Balıkesir'in Büyükşehir olması ile birlikte 1. gruba alındıkları için paylarının %20 oranında düştüğünü belirtti.

KAPALI YÜZME HAVUZU YAPIM İHALESİNİ Hastane inşaatını yapan firmanın aldığını belirten YILMAZ, 250 günde yapımının tamamlanarak teslim edileceğini söyledi.

Ağaç torna tesisinin hizmete girdiğini de sözlerine ekleyen YILMAZ, Emprenye tesisi ile birlikte bu tesisin sanayimize katkı sağlayacağına inanıyorum dedi.

AYRICA Bütün okulların yer alacağı bir Kampüs yapılabilmesi için çalıştıklarını, 96 dönüm arazi üzerine yapılacak bir Kampüsü İlçeye kazandırmak için Balıkesir'den de destek aldıklarını belirten YILMAZ, Kaymakam Yaşar AKSANYAR tarafından ortaya atılan ve onun girişimleri sayesinde meydana gelen projeler üzerinde çalıştıklarını GMKA'na sunulacak olan bir projenin Belediye'nin olduğunu, diğer İki projeye ise Belediyenin proje ortağı olarak katıldığını, bu ve buna benzer projelerin de GMKA tarafından kabul edilmesini temenni ettiklerini söyledi.

BELEDİYENİN GMKA PROJELERİ

Belediyemiz, İlçemizle ilgili olarak yapılan ve yapılacak projelere katkı vermeye devam etmektedir. Güney Marmara Kalkınma Ajansı Yeni Mali Destek Programını açıklamıştır. Bu kapsamda Kurumumuzun başvurabileceği Sosyal Kalkınma Destek Programı için proje hazırlıklarını Destek Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde başlanılmıştır. Bu kapsamda İlçe bazında Sayın Kaymakamımızın da desteği ile kurulan ekipler , aşağıdaki projeler hazırlamaktadır.

Hıdırlık bölgesinin değerlendirilmesi amacıyla , burada yaklaşık 60.000 m2.lik bir alan etrafı çevrilerek, içerisinde spor aletleri, yürüyüş ve bisiklet yolları, çocuk uyun alanları ve çeşitli spor aktivitelerinin yapılacağı sahaların bulunduğu aktivite yeri ile ilgili olarak yaklaşık 220.000 TL.bütçeli  proje hazırlanmaktadır.(Proje Sahibi Belediye)Ayrıca Belediyemizin yine ortak olduğu saz bölgesine yeni yapılacak havuz ve halı sahanın devamı niteliğinde herkesin her yaşta değişik spor faaliyetlerini ve turnuvaların yapılabileceği bununla birlikte saz suçıktı arası yürüyüş yolu düzenlemelerini de içine alan başka bir proje  hazırlığı da devam etmektedir. Bu projenin de yaklaşık bütçesi 200.000 TL. civarındadır. (Proje Ortağı Belediye)

Dursunbey’deki kereste esnafının atık malzemelerini ve orman bölgesindeki gençleştirme çalışmaları vb. çalışmalar sonucunda oluşan atık malzemeleri değerlendirmek üzere pelet tesisi kurulması ile ilgili projeye de Belediyemiz ortak olarak katılmaktadır. Bu projenin de yaklaşık bütçesi 400.000 tl. civarındadır. Buradaki amaç mevcut orman kaynaklarını değerlendirmek ve orman köylülerinin gelirlerini arttırarak köylerden göçü azaltmaktır. Bununla birlikte bu yapılan tesis model olacak ve pelet üretiminin merkezi Dursunbey olacaktır. Bu tesisi özel sektörde yapacak ve pazarlama sıkıntısı olmayan bu ürün ile ilçemize artı kazanç sağlayacaktır. Belirli bir üretim sonucunda ilçede yaşanan hava kirliliği de azalacaktır. Proje inşallah kabul olur, daha sonra teknik bilgileri sizlerle paylaşacağız. (Proje ortağı Belediye)

Yine Dursunbey’in Gökçedağ bölgesinde belirlenen 14 köydeki 65 yaş üzeri kimsesiz yaşlılar ve engelliler ile ilgili olarak yaşadıkları  hanelerin fiziksel durumlarının düzeltmek, ihtiyaçlarına yardımcı olmak üzere bir proje hazırlanmakta olup, Belediyemiz bu projede de  onarımlarla ilgili teknik destek sağlayacaktır. Bütçesi yaklaşık olarak 150.000 TL. civarındadır.

Dursunbey’in eko turizmdeki potansiyelini ortaya çıkarmak, değerlendirmek ile ilgili projenin de hazırlanmasına katkı sağlanmaktadır. Proje bütçesi yaklaşık 200.000 TL. dir.Bunun yanında Tarım İlçe Müdürlüğümüzün desteği ile de  tarımsal kalkınma destek programı ile ilgili olarak  kooperatiflerimizle birlikte 2 adet proje hazırlanmakta olduğunu biliyoruz. Bu projelerin de yaklaşık toplam bütçesi 200.000 TL. civarındadır.

İlçemiz ile ilgili yapılacak planlamalarda ve projelerde bulunmak ve destekte bulunmayı görev olarak kabul ediyoruz. Bununla ilgili Olarak  Belediyemiz Destek Hizmetleri Müdürü görevlidir.

 
Toplam blog
: 94
: 183
Kayıt tarihi
: 15.11.12
 
 

Balıkesir'in Dursunbey ilçesinde 1970 yılında ailenin ikinci oğlu olarak Dünya'ya geldim. Eskişeh..