Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Ekim '12

 
Kategori
Siyaset
 

Başkana karşı çıkanın siyasi hayatı biter!...

Başkana karşı çıkanın siyasi hayatı biter!...
 

Yukarıdaki başlık bize ait değildir. Bay Arınç’ın sözleridir. Sayın Arınç hükümetin bir bakanıdır. Üstelik İktidar olan AKP nin kurucu ikinci adamıdır. Onun için sözlerine itibar etmek gereklidir.

“Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, yerel seçimlerin öne alınmasına yönelik TBMM'de yapılan oylamaya ilişkin, ''Bir partinin genel başkanının MHP de olsa AK Parti de olsa prestiji var, gücü var. 'Ben buna imza koydum, bu teklif benimdir' dedikten sonra hiçbir milletvekili hiçbir düşünceyle bunun aleyhinde bir davranış gösteremez. Gösterirse siyasi hayata veda etmek zorunda kalabilir'' dedi.

Bu net açıklama için kendisini tebrik etmek gerekir. Bu durumu bizler biliyorduk ama bilmeyenlerin de öğrenmesi açısından Bay Arınç çok yerinde bir açıklama yaptı.

Bu açıklama Bay Arınç’ın ve dolayısı ile AKP nin ve de itiraz etmediğine göre MHP nin demokrasi anlayışını ortaya koyması bakımından da hayli açıklayıcı olmuştur.

Biz cahiller, demokrasi denen şeyin, ortalama tahsil ve bilinç seviyesi en az lise mezunu olmayan toplumlarda halkı kandırma amacı olduğunu iddia eder dururduk.

Milletvekillerini parti liderinin seçtiği ve halka onaylattığı rejimin adının demokrasi olamayacağını iddia eder dururduk. Demek ki AKP bu konuda epey yol almış. Milletvekillerini bu yolla seçtirmekle kalmıyor, onları halkın isteği başka bile olsa başkanın isteğini yapmazlarsa siyasi hayatlarının bitebileceği ile de tehdit edebiliyor. Sevsinler bu demokrasiyi. Demek ki başbakanın defalarca getirdik diye övündüğü ileri demokrasi buymuş.

Dediğimiz gibi biz cahiliz ve kafamız yine karıştı. Bir yetkili çıkıpta bize parlementer demokrasi ile faşizmin farkını anlatsa iyi olacak.

İzmir 2012-10-15

 
Toplam blog
: 1508
: 1688
Kayıt tarihi
: 16.07.08
 
 

Yetmişiki yaşında iki çocuk ve iki torun sahibi bir erkeğim.. Lise mezunuyum. Uzun yıllar esnaflı..