Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Şubat '17

 
Kategori
Siyaset
 

Başkanlık Sistemi neden?

Başkanlık Sistemi neden?
 

Geçmiş yıllarda onurumu sözleriyle kırmak isteyen en yakınımla yedi yıl konuşmamış görüşmemiş biri olarak bana daha önceki seçim dönemlerinde Erdoğan ile Bahçeli arasında yaşanmış olan söz düelloları esnasında birbirlerine söylemiş oldukları ağır sözlere benzer sözler söylemiş olsa asla o insanı yanıma bile yaklaştırmazdım.

Birbirlerine söylemiş oldukları onur kırıcı sözleri burada sıralamak istemiyorum. Hakikaten Türk toplumunun kaldıramayacağı sözler söyleyen iki isim bugün anayasa referandumu konusunda aynı noktada birleşerek beraber "evet" kampanyasına destek veriyorlar.

"Siyasette olur böyle şeyler" demeyiniz lütfen!

Hiç bir ilişkide olmamalı, hele siyasette hiç olmamalı ki toplum doğru kimliğine kavuşabilsin doğru kimliğini bulsun.

Peki bu kadar ağır sözlerden sonra ve özellikle başkanlık sisteminin ülkeye gerekli olmadığını savunan Bahçeli'ye ne oldu da rafta saklı bulunan başkanlık sistemi tasarısını raftan alarak gündeme taşıdı dersiniz?

Yoksa emir yukarılardan yani Amerika'dan mı geldi? sorusu akla geliyor.

Başkanlık sisteminin hayata geçmesini Amerika'nın istemiş olabileceği ihtimali yüksek bence çünkü ortada bir Ortadoğu var. Bir Büyük Ortadoğu Projesi var. Ortadoğu coğrafyasının yeniden yapılandırılması konusu var. Ortadoğu'yu yeniden inşaa etme projesi var.

Ortadoğu'da bundan sonra yavaş yavaş sular durulmaya başlayacağa benziyor. Önümüzdeki dönemlerde İslam coğrafyasında ABD'nin çıkarlarına uygun liderleri başa getirilmek üzere seçimlerin yapılacağı günlere sayılı günler kaldı.

Ortadoğunun değişim dönemlerinde Türkiye'ye daha fazla ihtiyaç duyulacağı bir gerçektir.

Başkanlık sistemiyle yönetilen Türkiye ile Ortadoğu'nun değişimi daha da kolay olacağını söylemek doğru olacağı kanısındayım.

İstenilen başkanlık sisteminde her türlü kararların daha kolay alınabileceğini düşünürsek, bu durumun Büyük Ortadoğu Projesine büyük katkı sağlayacağını söyleyebiliriz.

Demem şu ki; başkanlık sisteminin hayata geçmesi her ne kadar Türkiye için isteniyor gibi görünse de aslında Ortadoğu için isteniyor desek daha doğru olur diye düşünüyorum.

Yanlış mıyım?

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..