Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Ekim '09

 
Kategori
Dünya
 

Başkasına Yakışmazdı Zaten “Nobel Barış ödülü OBAMA' nın”

Başkasına Yakışmazdı Zaten “Nobel Barış ödülü OBAMA' nın”
 

Tüm dünya ve insanlığa hayırlı olsun: Nobel Barış ödülü OBAMA' nın, ondan başkasına yakışmazdı zaten. Biraz zahmete katlanıp aşağıdaki sayfayı ziyaret ederseniz bu ABD’ nin aldığı ne ilk ödül nede sonuncusu olacak. Onlardan başka barış yanlısı ve canlısı ne başka bir millet var nede başka bir ülke. 1. ve 2. dünya savaşlarını bir kenara koyacak olursak, Kore, Vietnam, Afganistan, Irak ve daha neler. Bunlar açık ya da yarı açık savaşlar birde kimsenin bilmediği savaş ve çatışmaları düşünürseniz dünyada ABD kadar barışçıl bir ülkenin ve halkın olmadığı gerçeğini sizde görürsünüz.

ABD Başkanı Obama, bu sene, dünyaya verdiği vaatler (!) yüzünden Nobel Barış Ödülü`ne layık görüldü! İnsanın aklına vaat verdiği halde dünya ile savaş durumundaki bir liderin birde barış adına 3. Dünya savaşı çıkarınca hangi ödülü alabileceği geliyor ve ister istemez korkuyor. Nobel komitesine göre, ABD Başkanı Obama` nın nükleer silahlarının azaltılması ve Ortadoğu`da barışı tesis için girişimlerde bulunmasının kayda değer barış girişimleri olarak değerlendirdiklerini söyledi.

Dünya genelinde haklı ya da hasız nedenlerle savaş çıkaranın ABD olduğunu. Kanlı ya da kansız darbeler sonunda iktidar ve rejimler dikte ettiklerini, kendi çıkarları uğruna dünyanın bir uçunda öteki uçuna erinmeden operasyon yaptıklarını, ülkeleri korkutup, ürkütüp kendi silah sanayisi için sadık müşteriler yarattıklarını ve daha akla gelmeyen insan hakları ihlallerini o komitenin sayın üyeleri görmediler mi yoksa görmezden mi geldiler…

http://tr.wikipedia.org/wiki/Nobel_Bar%C4%B1%C5%9F_%C3%96d%C3%BCl%C3%BC_sahipleri

Resim: http://www.maxicep.com/

 
Toplam blog
: 405
: 914
Kayıt tarihi
: 19.04.07
 
 

Okumayı ve kendimce yazmayı severim. Samimi eleştirilere açık biriyimdir. ..