Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Ekim '16

 
Kategori
Futbol
 

Başkent gazisi Beşiktaş

Ankara’da Gençlerbirliği karşısında sahaya çıkan Beşiktaşlı futbolcuların akıllarının Napoli maçında olduğu çok belliydi. Hatta teknik heyetin bile aklı o maçtaydı ki, tek orta saha oyuncusu olmayan bir kulübeyle Ankara’ya gelindi.

Kısacası Gençlerbirliği maçının özellikle ilk yarısındaki kötü Beşiktaş’ın temelleri daha İstanbul’da atılmıştı. Oyuncular lig maçına konsantre edilemediği gibi yukarıda da belirttiğim gibi Atiba, Gökhan İnler ve Oğuzhan riske edilmek istenmedi. Savunmaya dönük tek orta saha Necip’ti. O da henüz 15.dakikada sakatlanıp çıkmak zorunda kalınca zaten sahada yokları oynayan Beşiktaş’ın bütün kimyası bozuldu.

Gerçekten de Rhodolfo’nun oyuna girmesiyle Beşiktaş defansı domino taşı gibi kaydı. Bir de üzerine kaleci Fabri’nin ikramıyla gelen Gençlerbirliği golü siyah- beyazlıları iyice dibe itti.

Şenol Güneş’in ikinci yarıya Olcay’ın yerine Aboubakar ile başlaması ve saha içerisinde yaptığı değişiklikler Beşiktaş’ın kendisine gelmesine neden oldu. Nitekim 49.dakikada Ahmet Oğuz’un boğazına attığı dirsek hakemler tarafından görülmesine rağmen kırmızı kart gösterilmeyen Quaresma’nın 51.dakikadaki ortasında Talisca skora denge getirdi.

Beşiktaş, bundan sonraki dakikalarda oyun olarak daha ileriye gidemedi. Siyah- beyazlılar her ne kadar ilk yarıdan çok daha iyi olsalar da geçmiş haftalardaki futbollarını mumla arattılar. Buna rağmen ikinci yarıda sayısız gol fırsatı yakaladılar. Ancak Gençlerbirliği defansını, kalecisini ve direği geçemediler. Bu arada kalelerinde de pozisyon verdiler.

Elbette Beşiktaş’ın karşısındaki rakibin Gençlerbirliği olduğunu hesaba katmak gerekiyor. Kırmızı- siyahlılar ligin en diri takımlarından birisi. Bu maçın da ilk yarısında oyunu tamamen kontrolleri altında tuttular. Ancak sonuçta iki takımın kadro kalitesi açısından aralarında büyük farklar var. Nitekim Beşiktaş’ın biraz hareketlenmesi skorun değişmesini sağladı.

Hiçbir şey bu kötü futbolun bahanesi olamaz. Napoli maçı Gençlerbirliği maçının bu kadar önüne geçmemeliydi. Şenol Güneş’in bile aklı öncelikle Şampiyonlar Ligi’ndeydi. Elbette Şampiyonlar Ligi çok önemli. Ancak bütün ağırlığın Napoli karşılaşmasına verilmesi Gençlerbirliği karşısında hatalı bir kadro oluşturulmasına neden oldu. Aynı şekilde Marcelo yerine Adriano’nun orta sahaya çekilmesi ve yarım saat böyle devam edilmesi, ilk yarıyı Selçuk’un kucağında geçiren Talisca’nın daha geriye çekilip özgürleşmesi için ikinci yarının beklenmesi de saha içerisindeki hatalardı.

Gençlerbirliği’nin oyunun son bölümünde bir puana razı olup çekilmesi de Beşiktaş’ın işini kolaylaştırdı. Fakat futbolcuların konsantrasyonları o kadar düşüktü ki, son vuruşları da çok iyi yapamadılar. Cenk’in boş pozisyonda Quaresma’ya attığı pas buna en iyi örnek olarak verilebilir.

Sonuçta lig uzun bir maraton ve henüz bu puan kayıplarının telafisi de, Beşiktaş’ın kredisi de var. Dilerim benzer hatalar Napoli maçında yapılmaz. Siyah- beyazlılara Napoli karşısında başarılar diliyorum.

https://www.facebook.com/tolgaersari

https://twitter.com/tolgaersari

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..