Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Ocak '13

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Başkent'te ulaşım çilesi

Ankara'nın Etlik / Ayvalı semtinde oturan herkes aynı konudan muzdarip. Otobüsler yetersiz! Yetkililer ilgisiz!

Etlik / Ayvalı Ankara'nın büyük ve gün geçtikçe gelişen bir semti... Fakat ulaşım konusunda vatandaşı en mağdur eden yerlerinden biri. EGO otobüsleri çok geç geliyor, Özel Halk Otobüsler (paralı) ise uğramak bilmiyor. EGO otobüslerinin yetersizliğinden dolayı vatandaşlar çoğu zaman iş yerlerine, okullarına ve verdikleri randevularına geç kalıyor.

Ayvalı'da evi olan hangi vatandaşa sorarsanız sorun "Burası dağ başı sanki, otobüsler çok sıkıntılı." yanıtını alıyorsunuz.

Özlem Caddesi'nden Sıhhiye güzergahına yolcu taşıyan 277-280 no'lu otobüsler sabahın erken saatlarinde 10 dakika arayla geçmesine rağmen saat 07:30 tan sonra çalışanların ve öğrencilerin en çok toplu taşıma araçlarından yararlandığı saatlerde 20 dakika bir geçmeye başlıyor. Bir de trafik sıkışıklığını göz önünde bulundurursak bu bekleme süresi yarım saati bulabiliyor. Ve 07:30 dan sonra hareket eden otobüslerin çoğu tıklım tıklım dolduğu için halk, geçen otobüslerden de yararlanamıyor ve boş bir otobüs beklemeye devam etmek zorunda kalıyor.

Etlik'ten hareket eden 265 no'lu otobüs ise sabah saatlerinde 20 dakika arayla geçerken saat 08:00 den sonra saatte bir geçmeye başlıyor. Yani Etlik tarafından Kızılay'a inmek vatandaş için uzun beklemelerden sonra gerçekleşebiliyor. Yükseltepe'den hareket edip Kızılay'a giden 279 no'lu otobüsün seferleri ise yarım saatte bir. Yine trafik sıkışıklığını göz ardı etmeyiniz. Yani Sıhhıye-Ulus tarafına dolmuşla da bir şekilde ulaşım sağlansa da Kızılay'a kolay bir ulaşımın yolu aktarma yapmaktan geçiyor.

Yoğun saatlerde diğer otobüsler 20 dakikada, yarım saatte bir geçse de 208 no'lu İvedik Metro'ya giden otobüsler on dakika arayla geçmeye devam ediyor. Yani vatandaş aktarma ile ulaşım hizmetinden yararlanmaya adeta mecbur bırakılıyor.

Ulaşım konusunda mağdur edilen halk yetkililerden yeterli özenin gösterilmesini ve halkın bu mağduriyetinin giderilmesini talep ediyor.

 
Toplam blog
: 37
: 219
Kayıt tarihi
: 05.10.12
 
 

Anadolu İletişim Meslek Lisesi & Radyo TV mezunuyum. Özel bir radyoda çalışmaktayım, köşe yazarlı..