Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Ocak '12

 
Kategori
Futbol
 

Başkentte kazanan yok... Gençlerbirliği 2-2 Bursaspor

Başkentte kazanan yok... Gençlerbirliği 2-2 Bursaspor
 

Spor Toto Süper Lig'in 22.haftasında Gençlerbirliği, Ankara 19 Mayıs Stadyumu'nda Bursaspor'u ağırladı. İki takım adına da çok önemli olan bu mücadelede, takımlar attıkları ikişer golle puanları paylaştı. Gençlerbirliği'nin golleri Özgür ve Yasin'den gelirken, Bursaspor'un golleri Pinto ve N'Diaye 'den geldi.

İyi bir maç izlediğimizi söylemeliyim. Keyifli bir 90 dakika diyemiyorum çünkü maçın tamamı zevk veren türde değildi. İlk yarısı oldukça kaliteliydi, ikinci yarıda da Gençlerbirliği'nin golü gelinceye kadar sıkıcı bir futbol vardı sahada. İlk 45 dakikada Gençlerbirliği'nin hızlı başlamasına rağmen, Bursaspor etkili ataklar yaptı rakip kaleye. Özellikle sağ kanadını iyi kullanan yeşil beyazlılar, Sestak'ın yaptığı asistlerle iki dakikada iki gol bulunca rahatladı ve maçı kopardığını düşündü. İkinci yarıya da gollerin verdiği rahatlıkla çıktıklarını söyleyebiliriz.

Tabii ilk yarıda görülen bazı eksiklikler vardı misafir takımda ki bu da sol tarafın vasatlığıydı. Hurşut Meriç o bölgeden Bursaspor'u oldukça zorladı. İlk golün asistini de yaptı. Yeşil beyazlılar yaptıkları değişikliklerle de maçı kafasında bitirdiğini gösterdi. Ertuğrul Sağlam Pinto'yu çıkarıp Turgay'ı, Batalla'yı çıkarıp Musa'yı oyuna sürdü. Daha sonra da ev sahibi ekibin golleri geldi. İlk golden sonra cesaretlenen Gençlerbirliği, mücadeleyi bırakmayıp rakibinin üstüne gidince ikinci golü de bularak bir puanı almayı başardı.

Ev sahibi Gençlerbirliği'nden başlayalım değerlendirmemize. Bekleri etkiliydi, kanatları da iyi kullandıklarını söyleyebiliriz. Özellikle sağ kanadı Hurşut'la çok iyi kullandılar. Pozisyonlar bulmalarına rağmen golü bulamadılar, kalelerinde gördükleri iki gol onları şaşırttı. İyi mücadele ettiler ilk yarıda da ama istediklerini tam anlamıyla gerçekleştiremediler. Yedikleri gollere baktığımızda da, savunması genel olarak kötü oynamasa da Oktay Delibalta'nın yokluğu hissedildi. Özellikle N'Diaye 'nin attığı golde büyük bir savunma hatası vardı. 

Bursaspor'dan bahsetmemiz gerekirse, onlarda da dikkatimi çeken şuydu, geçen haftaların aksine sağ tarafı toparlamışlar fakat sol tarafı bozmuşlar. Vederson ve Ozan İpek ikilisi oldukça etkisizdi. Buna karşılık, sağ tarafta Serdar ve Sestak çok iyiydi. N'Diaye de attığı gol haricinde mücadelesiyle dikkatimi çekti. Batalla etkisiz görünse de oyunda kalması gerektiğini düşünüyordum. Pinto'dan da bahsetmek gerekir, gerçekten Bursaspor'un ihtiyacı olan futbolcuydu. Takımına iyi katkı sağlıyor fakat hala yeterince top alamadığını düşünüyorum. Önceki haftalara göre daha mücadeleci bir takım vardı ama yine de maçı 90 dakika oynamayı başaramadılar. Belirli anlardan sonra form düşüklüğü oluyor. Ayrıca Ertuğrul Hoca'nın da yanlış değişiklikler yaptığını düşünüyorum.

Bununla beraber, sahanın zemini futbol oynamaya elverişsiz bir zemindi. Topun gidişatını genellikle etkiledi ve sahadaki futbolcuları zorladı. Buna rağmen mücadeleyi bırakmayan futbolcuları tebrik ediyorum, her iki takıma da ligde başarılar diliyorum...

 
Toplam blog
: 313
: 1350
Kayıt tarihi
: 21.03.07
 
 

1996'nın ilkbaharının dünyaya getirdiği birçok çocuktan biriyim. Milliyet Blog'da yazmaya yaşım h..