Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Eylül '10

 
Kategori
Basketbol
 

Basketbol Dünya Kupasında üçleme

Basketbol Dünya Kupasında üçleme
 

Resim: www.ntvspor.net


2010 Dünya basketbol şampiyonasında Türk Milli Takımı Yunanistan'ı 76-65 yenerek üçüncü maçında üçte üç (üçleme-hattrick) yaparak yoluna devam ediyor. Heyecanımız giderek artıyor ve 12 dev adamı zevkle izliyoruz!

Bu maçı izlerken heyecandan hop oturup hop kalktık. Sonuçta Millilerimiz Yunanistan'ı farklı bir skorla yenmeyi başardı ve şampiyonada avantaj yakalayarak yoluna devam ediyor.

Bu maçı almak için iki şart gerekiyordu:

1. Her çeyrekte en az 20 sayı ile maç ortalaması olarak 80 sayıyı hedeflemek;

2. Son çeyreğe en az 5-10 sayı önde girmek;

Öncelikle ilk şart gerçekleşti ve Türkiye dört çeyrekte 22-19-24-11 sayı ile toplamda 76 sayı yaparken Yunanistan'ın aldığı sayılar 15-24-12-14 ile toplamda 65'de kaldı. Özellikle son çeyrekte Yunanistan'ın baskılı oyunu bekleniyordu, bu nedenle millilerimizin son çeyrekteki hedeflerine ulaşamasalar da toplamda aldıkları üç çeyrekte 65 sayı yaptılar.

Son çeyreğe 65-51 giren milli takım böylece ikinci şartı da yerine getirerek oyunun son çeyreğine hem moralli, hem de farklı bir şekilde girdiler. Son çeyrekte iki kez 18 sayı öne geçmeyi başarmalarına rağmen Yunanistan'ın baskısı ile bu fark maç sonunda 11 sayıya kadar indi. Yunanistan'ın baskısına Türk Milli Takımı savunmaya da ağırlığını koyarak maçı kazanmayı başardı.

8 Numaralı formasıyla Ersan İlyasova, ceza atışlarında 2'de 2, ikilik atışlarla 8'de üç ve 3'lük atışlarla 6'da altı yaptı. Toplamda Ersan 26 sayı tek başına Türkiye'nin toplam sayılarının % 34'ünü yaparak inanılmaz bir performans sergiledi. Aslında % 34'lük performans normal bir oyunda üç kişinin performasına eşit! Bunun yanında Ömer Aşık 12, Semih Erden 10, Hidayet Türkoğlu 8, Kerem Tunçeri 7, Ömer Onan 6, Ender Arslan 5 ve Oğuz Savaş da 2 sayı ile sonuçta önemli rol oynadılar. Burada atılan sayılar sonuçta önemli olsa da takım ruhu ile kazanmak önemliydi ve Millilerimiz bunu mükemmel bir şekilde başardılar.

Yunanistan'da 5 numaralı formasıyla Ioannis Bourousis 15 sayı ile en çok sayı yapan oyuncu (skorer) oldu.

Oyunu izlerken Yunanistan'ın üçlüklerde çok başarılı olduğunu düşünmüştüm. Ancak rakamlara maç sonunda baktığımda oyunun heyecanı ile Millilerimize haksızlık ettiğimizi gördüm. Yunanistan daha fazla üçlük atmasına karşılık isabet oranında bizden geride kalmış. Üçlüklerde Türkiye attığı 25 üçlükten 12'sini sayı yaparken toplamda % 48 başarı sağlamış, Yunanistan ise attığı 29 üçlükten 9'unu sayı yaparak % 31'lik bir oranla oynamış.

Türk basketbol Milli Takımımız C grubunda tek namağlup takım olarak 6 puanla şu anda grup lideri... Bundan sonraki Porto Riko ve Çin maçlarını da kazanarak bir üst gruba namağlup çıkması millilerimizi için moral olacak, diğer takımların da korkulu rüyası haline gelerek 2010 Dünya Basketbol Şampiyonasinda büyük bir başarıya imza atacaklardır.

Seyirci ve sponsorlar için de önemli bir not iletmekte fayda var. Sponsor desteğinin basketbola duyulan ilgiyi artırdığına, seyircileri tek bir ruh haline getirerek galibiyete ciddi katkı sağladığına inanıyorum. Sponsorların yapmış oldukları reklam filmleri ile basketbola heyecan gitirmiştir. Seyircilerde takım ruhu oluşturmaları nedeniyle hem seyircilere, hem de sponsor firmalara teşekkür ediyorum.

35 Yıl sonra Yunanistan'ı yenen 12 Dev adamla ne kadar gurur duysak azdır. Bizlere yaşattıkları bu heyecanlı galibiyet için tüm takıma teşekkür ediyoruz.

 
Toplam blog
: 64
: 968
Kayıt tarihi
: 28.10.07
 
 

Mülkiye İşletme mezunuyum ve aynı zamanda Sakarya Üniversitesi Maliye Bömlümünde doktora öğrencis..