Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Mart '13

 
Kategori
Basketbol
 

Basketbol Sezonunun Sonuna Doğru

 

Basketbol liglerinde sezon sonuna doğru yaklaşırken, kapsamlı bir analiz yapmanın doğru olacağına inanıyorum. Türkiye’deki ligler, NBA ve diğerlerini bu yazımda birleştirmenin uygun olduğunu düşünüyorum.

 

         BEKO Basketbol Ligi

 

         Beko Basketbol Ligi’nde 23. hafta geride kaldı ve geriye yedişer maç var. Şu anda ligin zirvesinde 20’şer galibiyetli iki takım Fenerbahçe Ülker ve Galatasaray Medical Park yer alıyor. İki takım da Avrupa’da çok kötü sonuçlar aldılar ama ligde çok başarılı ilerliyorlar. Fenerbahçe koç değişikliğiyle beraber ligdeki grafiğini devam ettirdi; Galatasaray’da ise Hawkins olayı ve birçok sakatlığa rağmen koçun başarılı hamleleriyle ligin zirvesi için yarış devam ediyor. Kalan maçlarda iki takımın da üçer zorlu maçı ve 13 Nisan’daki Galatasaray-Fenerbahçe maçı var. Bu maçın galibinin ligi üst sırada bitimesi muhtemel gözüküyor…

        

Bu iki takımın arkasında 19’ar galibiyetli iki takım Anadolu Efes ve Banvit var. Banvit ligin ortalarında müthiş bir grafik yakalamayı başarsa da, son iki haftada düşüşe geçti ve zirveden bir adım geriye düştü. Banvit bu hafta Fenerbahçe Ülker’i ağırlayacak ve kalan haftalarda nasıl bir yol izleyeceklerini bu maç belirleyebilir… Efes’in kalan maçları arasında Karşıyaka ve Fenerbahçe Ülker deplasmanları var. Bu maçlardan en az birinin kazanılması durumunda yukarıya çıkma şansları yüksek…

 

Pınar Karşıyaka 18 galibiyetle beşinci sırada yer alıyor. Karşıyaka’nın Beşiktaş’la arasında büyük bir fark olduğunu görüyoruz, en kötü ihtimalle ligi beşinci bitirecekler gibi duruyor. Karşıyaka bu hafta İstanbul’da Galatasaray ile karşılacak ve bu maçı kazanmaları durumunda ilk dört için büyük bir şansa sahipler diyebiliriz…

 

Ligde altı ve yedinci sıralarda bulunan Beşiktaş ve TED Ankara Kolejliler’in bu sıralarda play-offa girecekleri çok muhtemel duruyor. Bu durumda da play-offlarda fazla şansları olmayacağını söyleyebiliriz…

 

Play-offa kalan son takım olmak için büyük bir yarış var. Tofaş 10, Erdemir 9, Aliağa Petkim ve Royal Halı Gaziantep BŞB. ligi sekizinci bitirmek için yarışıyorlar. Son haftalardaki formuyla Tofaş bir adım öne fırladı ve sekizinci olmaya yakın duruyor…

 

Ligden düşecek olan ilk takım Hacettepe Üniversitesi olacak gibi gözüküyor. Antalya BŞB. ve Olin Edirne beşer galibiyette ve ligde kalmak için çabalıyorlar. Olin bu sezon Antalya’yı iki kez yenmesine rağmen hala oradan çıkamadı ve play-off yarışında olması normal olacakken, hala ligde kalma mücadelesinde. Ben yine de, Olin’in ligde kalacağını düşünüyorum… Ligdeki diğer iki takım da Mersin BŞB. ve Türk Telekom. Bu iki takımın play-off yapması çok zor, ligden düşmeleri de çok zor.

 

 

 

Türkiye KADINLAR BASKETBOL LİGİ

 

 

TKBL’de normal sezonun sonuna gelindi ve tablo oldukça net gözüküyor. Euroleague finalisti Fenerbahçe ertelenen maçlarının birini dahi kazansa ligi lider bitirecek… Galatasaray ve Mersin 20’şer galibiyetteler bu haftaki maçların sonucunda kimin ligi ikinci sırada bitireceği belli olacak, muhtemel yarı final eşleşmesinde saha avantajı çok önemli olabilir… Ligin dördüncüsü Eurocup finalisti Kayseri Kaski olacak, play-off yarı finalinde muhtemelen Fenerbahçe ile eşlecekler ve iki Avrupa finalistinin eşleşmesi ilgi çekici olabilir.

 

Play-off’a geriden girecek olan takımlar Tarsus Belediye, İstanbul Üniv. BGD, Homend Antakya ve Ceyhan Belediyesi. Bu takımlardan sadece Tarsus’un yukarıdaki takımları zorlayabileceğini söyleyebiliriz. Tarsus evinde Fenerbahçe’yi yendi ve bu hafta da Galatasaray ile karşılacak. Play-offların sürpriz takımı olabilirler.

 

Botaş play-offları kaçırırken, Beşiktaş ligde kalmayı başardı. Samsun Basketbol ve Edremit Belediye ise lige veda ettiler.

 

 

Türkiye 2. BASKETBOL LİGİ

 

 

2.ligde de ilk sekiz takım play-off yaparken ligi son üç sırada bitiren takımlar küme düşüyor. Normal sezonun tamamlanmasına beşer maç kaldı ve İzmr BŞB ile Fibrobeton İstanbulspor küme düştüler. Göztepe Basketbol ve Pertevniyal’den biri de kümeye düşecek gibi duruyor.

 

Üst sıralarda ise mackolik.com Uşak Üniversitesi zirvede. Trabzonspor Baskebol ve Yeşilgiresun Belediye play-offlara üstten katılacaklar gibi duruyor. Maliye MP, Torku Selçık Ünv., Akhisar Bld., Darüşşafaka ve Vestel de diğer iddialı takımlar.

 

 

 

NBA

 

 

NBA’de Doğu’da tablo çok net. Miami Heat konferansı zirvede bitirirken New York Knicks ve Indiana Pacers’tan birisi ikinci olacak, Brooklyn Nets dördüncü sırada çok rahat. Chicago ve Atlanta’dan biri beşinci olacak, Boston Celtics yedinci ve Milwaukee Bucks sekizinci.

 

Batı’da San Antonio Spurs birinciliğe çok yakın. OKC iki ve LAC üç. Denver Nuggets ve Memphis Grizzlies arasında çetin bir dördüncülük mücadelesi var. Golden State Warriors ve Houston Rockets altı ve yedinci sıralarda bitirecekler. Batı’da son sıra için üç aday var. LA Lakers, Utah Jazz ve Dallas Mavericks yoğun bir yarış içindeler.

 

Euroleague

 

 

Euroleague’de normal sezonun son iki maçına geldik. E Grubu’nda CSKA Moskova-Real Madrid-Anadolu Efes zirvede berabere durumdalar. Maalesef, Efes üçüncü olacak gibime geliyor. CSKA’nın grubu zirvede bitirmesi olası. Panathinaikos dördüncü olacak.

 

F Grubu’nda Barcelona çok rahat bir şekilde grubu lider bitirirken Olympiakos-Khimki-Siena-Maccabi-Caja Laboral takımlarından biri dışarıda kalacak, bu takım da Caja Laboral ve Montepaschi Siena olacak gibi duruyor.

 

 

 

Diğer Ligler

 

İspanya’da Real Madrid birinci, Caja Laboral ikinci sırada çok rahatlar. Barcelona sekizinci sıraya kadar düşmüştü ama şu anda üçüncü ve ligi burada bitirmeleri muhtemel. Muhtemel yarı final eşleşmesinde Caja Laboral’le çekişmeli bir seri yapabilirler. Dördüncü sıra için Valencia ve Bilbao çekişiyorlar. Gran Canaria ve CAİ Zaragoza play-offların ilk turunda elenecekler gibi duruyor. Son bilet için üç takım çekişiyor. Obradorio, Unicaja Malaga ve Badalona. Euroleague’de oynayan Unicaja Malaga’nın play-off dışında kalması ilginç olur.

 

On takımlı Rusya Ligi’nde CSKA Moskova bir, Khimki ikinci sırada. Eurocup finalisti Kuban beşinci, yıldızlarla dolu kadrosu olan Unics Kazan ise altıncı sırada.

 

İtalya’da Montepaschi Siena Pianigiani sonrası dönemde çok iyi değil ve sadece dördüncü sırada. Ligde lider Varese, arkasında Dinamo Basket Sassari var. EA7 Milano da altıncı sırada. Avrupa’ya giden İtalyan takımları ligde iyi bir sezon geçirmediler.

 

Almanya’da lider Brose Basket, ikinci ise Bayern Münih. Alba Berlin sadece beşinci sırada kaldı.

 

Fransa’da Strasbourg-Gravelines ikilisi iyi bir sezon geçirirken, Cholet ancak  12. sırada yer buldu.

 

Yunanistan’da ise her şey beklenildiği gibi, Olympiakos bir adım önde gidiyor.

 

 
Toplam blog
: 641
: 316
Kayıt tarihi
: 16.12.07
 
 

Bir uluslararası ilişkiler öğrencisinin gözünden dünya ve bonusu olarak da futbol... ..