Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Mayıs '13

 
Kategori
Basketbol
 

Basketbol Temiz Kalsın!

Euroleague Final-Four’da şahit olduğumuz basketbol ziyafetinden sonra sıra geldi BBL Play-Off’larına. Önce dörtlü finallerden bahsetmek gerekirse, Londra’da olması dışında seyircileri basketbola doyuran maçlar seyrettik. Ancak özellikle ilk gün tribünlerin hali gerçekten içler acısıydı. İngilizlere basketbolu sevdirmek istemeleri anlaşılabilir ama bu denli büyük bir organizasyonun perdesi bu şekilde inmemeliydi. Euroleague yönetimi önümüzdeki sene de Final-Four’u yine Londra’da oynatacağını açıklamış olsa da hızlı bir değişiklik yapmalı. Londra için de Eurocup gibi başka bir organizasyonun finali düşünülebilir.

*

Final-Four ile ilgili bir başka eleştirim de, takımların en az 37 maç yaparak geldiği finallerde, 2 maçta şampiyonun belirlenmesi. Örneğin son sekiz turnuva şeklinde iki gruba ayrılarak dört beş günlük veya daha uzun bir şampiyonayla sonuca gidilebilir diye düşünüyorum.

*

Olimpiyakos Avrupa’nın en saygı duyulması gereken basketbol kulübü olduğunu bir kez daha kanıtladı. Hem CSKA’yı hem Real Madrid’i yenerek kupayı almak neresinden bakarsanız bakın çok büyük bir iş. Özellikle finalde Real Madrid karşısında gösterdikleri mücadele ile kupayı haketmişlerdi. İlk çeyrekte sadece on sayı bulan takım maçı 100 sayı ile tamamladı. Ekonomik zorluklar, koç değişikliği vb. gibi birçok bahane hazırdı kaybetselerdi. Ancak kulübün basketbol geleneğini en iyi şekilde temsil ettiler ve başarıya ulaştılar.

*

Bu güzelliklerin ardından şimdi önümüzde Beko Basketbol Ligi Play-Off’ları var. Galatasaray Medical Park, Anadolu Efes, Fenerbahçe Ülker, Banvit, Beşiktaş ve hatta Pınar Karşıyaka ile 6 takım finalden bahsedebilecek kapasitede. Bunların yanında TED Ankara Kolejliler ve Tofaş da son dönemdeki performanslarıyla kolay lokma olma niyetinde olmadıklarını gösterdiler.

*

Galatasaray Medical Park Tofaş serisinde kuşkusuz favori. Şampiyonluk hedefleyen sarı-kırmızılılar seriyi mümkün olduğu kadar erken bitirip yarı final serisine dinlenmiş çıkmak isteyecektir.

*

Fenerbahçe Ülker – Pınar Karşıyaka serisi çeyrek finalin en güzel serisi olmaya aday. Fenerbahçe Ülker’in bu sezon yaşadığı sıkıntılar ve Pınar Karşıyaka’nın performansı serinin çok kolay geçmeyeceğini gösteriyor. Ancak böyle zorlu serilerin sonunda kazanan taraf ivme kazanarak yoluna devam edebilir ve yarı finalde muhtemel rakipleri Galatasaray Medical Park için işleri zorlaştırabilir.

*

Bir başka keyifli seri de Banvit-Beşiktaş eşleşmesi olacak. Sezon performanslarına bakınca Banvit bir miktar daha ağır basıyor olsa da Beşiktaş’ın evinde göstereceği performans serinin gidişatını belirleyecek.

*

Anadolu Efes-TED Ankara Kolejliler eşleşmesinde Ankara temsilcisi tecrübeli oyuncularıyla Efes’e kafa tutmaya çalışacak. Anadolu Efes kesin favori ancak seride oynanacak maçların basketbol adına seyir zevkinin yüksek olacağını düşünüyorum.

*

Futbol bataklığının yanında keyifli maçlar seyretmek isteyenlerin bu sezonki Play-off’ları kaçırmamalarını tavsiye ediyorum. Ben basketbol camiasının hala dostluğunu ve iyi niyetini koruduğuna inanmak istiyorum. Bunu korumak için de en büyük görev Basketbol Federasyonu’na düşüyor. İnsanlar adalet duygusunu kaybettiği zaman işler futboldaki gibi içinden çıkılmaz bir hale geliyor. Basketbolda verdikleri-vermedikleri kararlar ve cezalar ile adalet duygusunu aşıladıkları sürece basketbolun temiz kalmasını(!) sağlayabilirler. Aksi takdirde tek sorumlunun kendileri olduğunu unutmamalılar.

 

Twitter @BaSKeTBaNK  

 
Toplam blog
: 72
: 562
Kayıt tarihi
: 08.05.10
 
 

Anadolu Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü Mezunuyum...Basketbola 1986 y..