Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Nisan '08

 
Kategori
Basketbol
 

Basketbol

Basketbol
 

bu resim blogumla ilgili olduğu için bu resmi koydum.


Basketbol günümüzdeki en güzel spor dallarından biridir. Çoğu insanlar futbolun daha iyi oduğunu düşünür, ama basketbol daha sağlıklı olduğu için daha iyidir. En çok görüldüğü etki boy uzatmasıdır. Futbolda vurduğunuz her kafa topu beyin hücrelerinizi öldürdüğü için de zararlıdır.

Basketbol akıla dayalı bir oyundur. Çevik bir vücüt, kıvrak bir zeka ister. Soracak olursanız zeka nerede ihtiyaç olur diye, gardlar oyun kurarken nasıl kurabileceklerini düşünürler. Yoksa saçma sapan işler yaparlar. Doğru yere
pas atamazlar ve topu kaçırırlar.

Kimileri basketbolun erkek oyunu olmadığını, kimileri de kızların oynayamayacağını söyler. Her ikisi de yanlış. Herkes her türlü sporu yapabilir.Ama genellikle bayanlara basketbolda daha sık rastlanır. NBA takımlarından yükselen
takımların çoğu iyi transfer seçimleri. Peki ya bu seçimler neye göre yapılmış? Bu oyuncuların her biri çok zeki.
Her birinin yeteneği ayrı. Ama hepsi zekası sayesinde bu oyunu oynayabiliyor. Düşünsenize zeka olmasa basketbol
bile olmazdı.

Basketbol, bir kolejin yağmurlu bir havada okul binası içinde beden eğitimi dersi yaparken hocanın aklına bir fikir
gelmesi sonucu oluşmuştur. Hoca bir sepetin altını delmiştir ve öğrencilerine top verip atmalarını istemiştir. İşte basketbol böyle oluşmuştur. Bu hoca eğer zeki olmasaydı sepeti delme fikrini bulamazdı ve basketbol gibi zevkli bir oyun icad edilmemiş olurdu.

Baketbolda diğer bir önemli adımsa agresif oynamaktır. İyi basketbolcular normal hayatta melek gibi olabilirler ama sahaya çıktıklarında hepsi agresifleşir. Yani hepsi top neredeyse oraya koşar, hızlı oynar, faulsüz ama sert oynar. Buna Türkiye'den Mirsad Türkcan'ı örnek gösterebiliriz.

İşte basketbol böyle bir oyundur ve centilmence oynanılması gerekir.

İyi günler


 
Toplam blog
: 30
: 819
Kayıt tarihi
: 03.09.07
 
 

1998 Adana doğumluyum. Basketbol ve futbolu iyi oynadığımı söylerler. Burada tüm konular hakkında dü..