Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Eylül '09

 
Kategori
Basketbol
 

Basketbolumuzda garip söylemler

Basketbolumuzda garip söylemler
 

Ülkemizde gerçekten garip işler olmaya devam ediyor. 2 gündür tüm spor basını işini gücünü bıraktı ve Kerem Gönlüm’ün üzerinden Efes Pilsen kulübünü vurmaya başladı. Hayatlarında doğru dürüst basketbol maçı izlemeyen ‘futbol yazarları’ birden bire basketbol uleması kesildiler ve geçen sezon Efes Pilsen’in şampiyonluğuyla biten Beko Basketbol Ligi’ne şaibe karıştığı iddialarında bulundular.

Şu anda basketbolumuz öyle bir kırılma noktası yaşıyor ki tarif etmek imkansız. 2010 Dünya Şampiyonası’nda yaşanacak olası bir başarısızlık topraklarımızda basketbola olan ilginin dibi görmesini sağlayacakken, umutlarımızı bir kere daha boşa çıkaran milli takımımızın sorunları sadece 1 gün konuşuldu ve unutuldu. Ülkenin önde gelenleri bugünlerde 2010 için yapılması gerekenleri konuşmak yerine Sayın Aziz Yıldırım’ın ortaya attığı ‘Efes’in bütün oyuncuları dopingli olabilirdi. Medya bunun üzerine gitmedi.’ İddiasını tartışmayı daha uygun bulmuş durumdalar. Herhalde bu konunun reytingi milli takımımızdan daha yüksek. Özellikle hangi takımlı olduklarını açıkça belli eden ve gazetelerini ona göre yöneten yayın müdürleri bu konunun gündeme gelmesinde başrolü oynuyolar.

Hatırlanacağı gibi geçen sene Efes Pilsen, Fenerbahçe’yi 4-2 mağlup ederek şampiyonluğa ulaşmıştı. Oynanan her maçtan sonra doping kontrolleri yapıldığı ve Kasun, Kakiouzis gibi Efesli oyuncuların bu kontrollerden temiz çıktığını düşünürsek konuşulan iddianın sadece ortalığı karıştırmak için ortaya atıldığı sonucunu çıkarabiliriz. Zaten bu konu hakkında yorum yapan doping uzmanları Kerem’de bulunan yasaklı maddenin performans arttırıcı bir ilaç olmadığını belirtmişlerdi.

Gerçekten basketbolumuzun içerisinde bir takım kirli işlerin döndüğü uzun zamandır konuşuluyor. Federasyon Başkan Turgay Demirel’in Aziz Yıldırım sayesinde koltuğunu koruduğu ve aynı zamanda Fenerbahçe koçluğunu da yapan milli takım antrenörü Tanjeviç’in de arkasında Aziz Yıldırım’ın olduğu kulaktan kulağa dolaşan bir bilgi halinde.

Ortadaki iddialar o kadar sinir bozucu ki bende çıkıp kendi komplo teorimi üretsem ve ‘ Aziz Yıldırım Federasyon ve Tanjeviç’in başarısızlığının üstünü örtmeye çalışıyor.’ desem hoş olur mu? Eğer Aziz Bey’in kafasında böyle bir kuşku varsa bunu neden şimdiye kadar sakladı onu da merak etmiyor değilim. Kimse çıkıpta milli takıma zarar vermemek için konuşmadı demesin çünkü şu anda bu konunun konuşulması ve Eurobasket başarısızlığının tartışılmaması milli takıma verilebilecek en büyük zarardır.

Yine forum sitelerinde bu işin bir Efes & Fenerbahçe kavgasına çevrildiğini ve eski defterlerin açıldığını gördüm. Madem öyle bende bir hatırlatma yapayım. 2 yıl önce Kambala Fenerbahçe forması altında dopingli çıkmış ama kimse böyle iddialar ortaya atmamıştı.

Cidden ortalıkta dolaşan iddialar yeni sezon öncesi ortamı germekten başka bir işe de yaramıyor. Milli takımın iskeletini oluşturan bu iki kulübün sürekli birbirleriyle kavga halinde olması basketbolumuza yarardan çok zarar getiriyor.

Bu yazıyı ne Fenerbahçe’yi suçlamak ne de Efes Pilsen’i savunmak için yazmadım.. Bir basketbolsever olarak bir hafta içinde geldiğimiz şu duruma ve ligimizin kısır çekişmelerine isyan ettiğim için yazdım.

 
Toplam blog
: 27
: 1790
Kayıt tarihi
: 10.02.09
 
 

1990 Kadıköy Doğumluyum. Hala İstanbul Üniversitesi Matematik Bölümü'nde öğrenciyim. Koyu bir Beşikt..