Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Mart '07

 
Kategori
Mizah
 

Baskı yok, bahane çok

Baskı yok, bahane çok
 

Kimse bekârlara baskı yapmasın artık. Evlenmemek için son derece doğal bir sebebimiz var. Önceden gelen baskı ve sorulara herkes kendi çapında bir neden sunmak zorunda kalıyordu ama durum artık öyle değil. Evlenmeme nedenimiz son derece global.

Amcalarım, teyzelerim, sayın büyüklerim bizi boşuna dürtükleyip durmayın, evlenmiyoruz çünkü küresel olarak ısınıyoruz.

Aldığımız maaş yetmez, anlaşamadık, ben özgürlüğüme düşkünüm, bulamadım kafama göre birini, ailesi şöyle, kendisi böyle, bütün kızlar cıvıdı, adam gibi adam kalmadı, evimiz yok, derdimiz çok gibi yıllardır dile getirdiğimiz yaşam şartları bahaneleri sizi ikna edemedi ama bundan sonra anlayış gösterin lütfen.

Sürekli uyarılıyoruz, alarm halindeyiz. Küresel ısınma için her yerde bir demeç, bir fikir türetilmiş gidiyor. Bilinçli kişiler olarak yapmamız gerekenler, yapmamamız gerekenler, odur, budur, okuyup, dinleyip korkuyoruz.

Kafamız artık “hayır olmaz, bu kadına ya da adama ömür boyu aşk hissetmemeliyim, yoksa tutamam kendimi evlenirim, düğün parası, onca çeyiz boşa gider, ömür boyu diye bir şey kalmayacak, hepimiz öleceğiz, çivisi çıkmıştı bu dünyanın şimdi de termometresi bozuldu, böyle bir sorumluluk almaya değer mi” şeklinde çalışıyor.

Kendi geleceğimiz yok, bir de geleceğinden emin olmadığımız bir bebek niye yapalım? İçecek, yıkanacak su bulamayacakken bebeği neyle yıkayıp besleyeceğiz gibi endişeler doğal olan çiftleşme konusunda yine en doğalından bir bahane ile hepimizin aklını çeler oldu. Hayır, ben yemeyeyim evladım yesin, su küçüğün söz büyüğün gibi saygı sevgi sözcükleri de o can havli ile sökmez, bu ısınma karşısında bir bardak su için evladınla da boğaz boğaza gelebilirsin. Herkes kendi derdinde olacak bari huzur içinde ölelim.

Çözüm çok zor. Son derece geç kaldık. Diyorlar ki, elli yıl sonra herkes kutuplarda yaşayacakmış. Biz Türkiye koşulları ile iki kuruşu bir araya getiremeyip, sınırlar dâhilinde kendimize toprak parçası bile satın alamazken bırak kutbu ufku bile göremeyiz.

İki düğüne gidip eğleneceksiniz, mürüvvet görüp yaşınızın gereğini yerine getireceksiniz diye aman aman üstümüze gelmeyin. Bilinçli yaşayanlar olarak tüm haklarımızı bilinçsizce yaşayanlara devrediyoruz. Her şerde bir hayır vardır derler. Al sana şer, müsaadenizle hayrını biz görelim.

 
Toplam blog
: 118
: 1607
Kayıt tarihi
: 15.01.07
 
 

Bir fikirden bir başka fikre, gerçeği bulana kadar bir halden başka bir hale geçip duruyorum. İncede..